04:47:58 08.12.2023
Stiri

VIDEO+18 // Percheziții la Chișinău, Cimișlia și Anenii Noi în dosarul PENAL privind pregătirea DEZORDINILOR în masă: Un ins reținut, liderul unui grup de sportivi de performanță și femei care recrutau persoane la proteste - în vizorul procurorilor

Actualitate 25.11.2022 15:19 Vizualizări2901 Autor: Ziarul National


VIDEO+18 // Percheziții la Chișinău, Cimișlia și Anenii Noi în dosarul PENAL privind pregătirea DEZORDINILOR în masă: Un ins reținut, liderul unui grup de sportivi de performanță și femei care recrutau persoane la proteste - în vizorul procurorilor

UPDATE // Un ins, judecat anterior și care a fost implicat în acțiuni huliganice la protestul Partidului „Șor” din centrul Chișinăului, a fost reținut astăzi, iar liderul unui grup de sportivi de performanță din raionul Cimișlia și femei care aveau obligația de a recruta persoane la manifestații au ajuns la audieri, pentru atribuirea statutului procesual de către procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS).

Procurorii PCCOCS și ofițerii Inspectoratului Național de Investigații au desfășurat astăzi cinci percheziții în Chișinău, precum și în raioanele Cimișlia și Anenii Noi, în dosarul privind pregătirea dezordinilor în masă în cadrul protestelor pe care Partidul „Șor” le desfășoară în fiecare săptămână, începând cu 18 septembrie curent.

Perchezițiile au avut loc cu sprijinul ofițerilor de urmărire penală și al angajaților de la „Fulger”, fiind ridicate mai multe „probe relevante”, inclusiv înscrisuri de ciornă care conțin contacte telefonice ale persoanelor ce participă la proteste, precum și telefoane mobile cu „informație pertinentă”.

„Un bărbat din persoanele identificate a fost judecat pentru furturi în proporții deosebit de mari. Acesta a fost azi reținut pentru 72 de ore, după ce a fost implicat și în acțiuni huliganice în cadrul unei acțiuni recente de protest. În urma măsurilor de investigații, au fost identificate persoane din raionul Anenii Noi, la care au fost depistate obiecte folosite în acțiuni de pregătire a dezordinilor în masă. Printre persoane vizate a fost identificat unul din liderii unui grup de sportivi de performanță din raionul Cimișlia, care aveau ca sarcină să opună rezistență violentă oamenilor legii abilitați să asigure desfășurarea pașnică a protestului. Au fost identificate și persoane de sex feminin din municipiul Chișinău, care aveau rolul de recrutare a persoanelor care urmau să participe violent la proteste, precum și să opună rezistență oamenilor legii”, cităm din comunicatul PCCOCS.

Procurorii arată că persoanele vizate în dosar ar întreprinde, contrar Legii cu privire la întruniri, acțiuni de pregătire a dezordinilor în masă. Unii dintre învinuiți transportau în capitală, din diferite regiuni ale republicii, mai multe persoane, în special tineri printre care anterior condamnați, și le instigau să comită infracțiuni, iar alții racolau persoane care să participe la destabilizări.

Oamenii legii continuă investigațiile, inclusiv în vederea acumulării de noi probe privind activitatea grupului criminal organizat cercetat.Știrea inițială

Angajații Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu angajații Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOC) au descins în această dimineață cu percheziții la mai mulți figuranți într-o cauză penală care vizează pregătirea dezordinilor în masă.

Citește și: VIDEO +18 // Poliția prezintă DETALII despre pregătirea DEZORDINILOR în masă la protestele stradale din Chișinău. Printre figuranți ar fi mai mulți SPORTIVI, dar și președintele raionului Orhei

Amintim că, în cadrul aceluiași dosar penal, procurorii au desfășurat percheziții pe 11 noiembrie, la mai multe adrese din Chișinău și Hâncești.

Atunci au fost ridicate peste 250 de mii de lei și alte probe. Banii respectivi ar fi urmat să fie folosiți pentru recrutarea, organizarea, transportarea și remunerarea persoanelor instigate spre implementarea acțiunilor de dezordine în masă, arată oamenii legii.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Scena politică a R. M...

04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md