09:17:54 26.03.2023
Stiri

UPDATE, VIDEO +18 // Poliția prezintă DETALII despre pregătirea DEZORDINILOR în masă la protestele stradale din Chișinău. Printre figuranți ar fi mai mulți SPORTIVI, dar și președintele raionului Orhei

Actualitate 04.11.2022 15:55 Vizualizări5502 Autor: Ziarul National
UPDATE, VIDEO +18 // Poliția prezintă DETALII despre pregătirea DEZORDINILOR în masă la protestele stradale din Chișinău. Printre figuranți ar fi mai mulți SPORTIVI, dar și președintele raionului Orhei


UPDATE // Procuratura Anticorupție informează că, astăzi, 04 noiembrie 2022, procurorii au înaintat 7 demersuri cu privire la aplicarea măsurii preventive în privința persoanelor reținute, urmare a perchezițiilor efectuate pe 02 noiembrie 2022 la sediul central al Partidului Politic ,,ȘOR”.

Ședințele vor avea loc la data de 05 noiembrie 2022 ora 11:00, în incinta Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.


Poliția din R. Moldova prezintă imagini video de la perchezițiile din această dimineață la persoanele suspectate că ar fi pregătit dezordini în masă, în cadrul protestelor stradale din Chișinău.

Astfel, opt persoane, inclusiv sportivi, au fost reținute, iar printre ele ar fi și președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu.

În cadrul perchezițiilor efectuate la Bălți, Chișinău, Drochia și Ungheni, într-un dosar privind pregătirea dezordinilor în masă începând cu data de 18 septembrie și până în prezent, au fost ridicate 380 000 de lei care ar fi fost acumulate „din activități ilicite”, precum și alte probe.

Persoanelor reținute li s-a atribuit statutul de bănuit.

„Banii ar fi urmat să fie folosiți pentru recrutarea, organizarea, transportarea și remunerarea persoanelor instigate spre implementarea acțiunilor de dezordine în masă. Suplimentar, printre obiectele ridicate sunt și înscrisuri de ciornă, inclusiv liste de persoane ce conțin contacte telefonice, dar și sume indicate în dreptul lor. Se prezumă că a fi sume bănești plătite cu scopul înfăptuirii infracțiunii cercetate. Mai mult, au fost ridicate înscrisuri ce relevă crearea unor pseudoautorități menite să uzurpeze puterea de stat. Aceste probe care urmează să fie analizate și apreciate corespunzător”, se precizează într-un comunicat al Poliției.

Cele opt persoane bănuite, inclusiv două femei, au vârstele cuprinse între 23 și 41 de ani și sunt domiciliate în municipiile Bălți, Chișinău și în raioanele Drochia și Ungheni.

Acestea sunt cercetate pentru faptul că ar fi întreprins, contrar Legii cu privire la întruniri, acțiuni de pregătire a dezordinilor în masă ce vizau inclusiv transportarea din diferite regiuni ale republicii în Chișinău a mai multor persoane, în special tineri cu o constituție atletică: „Printre aceștia se numărau și persoane anterior condamnate. Acestea erau instigate să comită noi infracțiuni și ilegalități. În principal, aceștia ar fi fost cooptați în vederea opunerii rezistenței violente față de oamenii legii, care asigură ordinea publică la manifestațiile preconizate în perioada imediat următoare”.

Poliția mai informează că printre bănuiți se regăsesc și persoane care aveau și rolul de identificare a angajaților de poliție, care asigurau ordinea publică la proteste, în vederea intimidării și discreditării acestora.

„În ceea ce privește alte roluri în cadrul grupului criminal organizat, acestea țineau de racolarea persoanelor care să participe la destabilizări”, adaugă Poliția.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.03.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Xi în tranșee cu Pu...

22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

20.03.2023 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin, Maia Sandu și...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md