03:20:34 02.03.2021
 
Stiri

Chișinăul solicită Tiraspolului să anuleze așa-numitele taxe ILEGALE de vinietă pentru autoturismele cu numere de înmatriculare ale R. Moldova ce intră în regiunea transnistreană

Actualitate 01.10.2020 13:13 Vizualizări970 Autor: Ziarul National
Chișinăul solicită Tiraspolului să anuleze așa-numitele taxe ILEGALE de vinietă pentru autoturismele cu numere de înmatriculare ale R. Moldova ce intră în regiunea transnistreană


Autoritățile de la Chișinău au solicitat repetat factorilor de decizie de la Tiraspol să anuleze așa-numitele taxe „ilegale și discriminatorii” de vinietă pentru autoturismele cu numere de înmatriculare ale Republicii Moldova ce intră în regiunea transnistreană.

Problema a fost pusă de către reprezentanții Biroului pentru Politici de Reintegrare în cadrul ședinței grupului de lucru sectorial pentru dezvoltarea transportului auto şi infrastructurii drumurilor, care s-a întrunit miercuri în format online, cu sprijinul Misiunii OSCE în R. Moldova.

Așa-zisa administrație de la Tiraspol a decis, încă în luna mai 2019, să introducă vinietă pentru șoferii de pe malul drept al Nistrului. Astfel, pentru a putea circula în regiunea transnistreană, șoferii trebuie să achite circa 100 de euro pe an, deși Chișinăul nu aplică taxe pentru șoferii din stânga Nistrului.

Participanții la ședință au mai convenit asupra reluării activității punctelor de înmatriculare a autoturismelor din regiunea transnistreană cu sediul la Tiraspol și Râbnița începând cu 1 octombrie 2020.

„La inițiativa Chișinăului, Tiraspolul și-a exprimat disponibilitatea de a extinde mecanismul de înmatriculare a autoturismelor din regiunea transnistreană cu numere neutre și asupra remorcilor”, se arată într-un comunicat de presă al Biroului.

Amintim că Parlamentul a extins recent cu doi ani termenul de înmatriculare a mijloacelor de transport din stânga Nistrului și municipiul Tighina cu numere de înmatriculare neutre, până la 1 septembrie 2022. Această schimbare le asigură transnistrenilor accesul în traficul internațional.

Potrivit datelor Biroului pentru Politici de Reintegrare, din 2018 și până în prezent, cele două puncte de înregistrare a unităților de transport, deschise de către Agenția Servicii Publice la Tiraspol și Râbnița, au luat la evidență doar 4 005 automobile din Transnistria.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2021 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce tac ambasadorii

26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

23.02.2021 08:19 Ziarul National APELUL lui Alecu Reniță pentru Maia S...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md