01:01:32 08.10.2022
Stiri

Chișinăul ar fi fost la un pas să-și asume datoria de OPT MILIARDE de dolari pentru gazele consumate de Transnistria. Grosu arată cu degetul spre Dodon, Chicu și „instrumentul” Perju: „Ne-ar fi vândut pe 30 de ani înainte pentru datoriile altcuiva”

Actualitate 09.08.2022 15:19 Vizualizări6705 Autor: Ziarul National
Chișinăul ar fi fost la un pas să-și asume datoria de OPT MILIARDE de dolari pentru gazele consumate de Transnistria. Grosu arată cu degetul spre Dodon, Chicu și „instrumentul” Perju: „Ne-ar fi vândut pe 30 de ani înainte pentru datoriile altcuiva”


Ex-președintele Igor Dodon, ex-premierul Ion Chicu și fostul ministru al Agriculturii, Ion Perju, ar fi admis ideea ca R. Moldova să-și asume datoria pentru gaze acumulată de Transnistria. În total ar fi vorba de suma de opt miliarde de dolari, iar dacă Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) era la putere acum, atunci lucrurile erau foarte grave, a declarat președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Potrivit lui Grosu, partea stânga a Nistrului trebuie să se învețe să plătească pentru gazele consumate, exact așa cum o fac semenii lor de pe partea dreaptă, pentru a nu rămâne într-o zi fără gaze.

„Pentru început, să se învețe a plăti. Pentru că partea dreaptă 30 de ani a plătit exemplar, partea stângă în 30 de ani a acumulat opt miliarde de dolari datorii, despre care până în 2020 nimeni nu și-a permis nici să adie vorba sau să admită teoretic analiza sau discutarea preluării datoriei de malul drept. Iată că în 2020 s-a găsit un „trio” – Dodon, Chicu și Perju, care prin instrumentul numit Perju au semnat un protocol (așa-numita comisie interguvernamentală), prin care au admis ideea că părțile s-ar putea așeza… ca noi să luăm în calcul preluarea datoriei. Până atunci nimeni nu și-a permis, numai acești trei indivizi au avut tupeul atunci să facă acest lucru. Imaginați-vă ce s-ar fi întâmplat dacă, Doamne ferește, ei ar fi fost acum la putere. Eu cred că ar fi vândut totul și ne-ar fi vândut pe 30 de ani înainte pentru datoriile pe care le acumula altcineva”, a declarat Igor Grosu, într-un interviu pentru Vocea Basarabiei.

De asemenea, Grosu afirmă că Igor Dodon și unii reprezentanți ai opoziției trișează atunci când spun că Maia Sandu trebuie să se întâlnească cu Vladimir Putin și să obțină un preț mai bun pentru gaze.

„Opoziția e fățarnică. Acesta-i cinismul celor care spun: „Duceți-vă și discutați”. Ce să discuți? E clar lucru că o să apară întrebarea ca atunci să ieșim public și să susținem atrocitățile pe care le fac ei acolo. Atâta timp cât măcar unul din opoziția asta nu-i capabil să iasă în public și să spună: „Da, dlor, e o invazie din partea Federației Ruse împotriva Ucrainei; da, acolo e un război nejustificat”. Atâta timp cât măcar unul nu are curajul din toți câți sunt acolo, bandiți, mai puțin bandiți, nu mă interesează, dar politic să iasă să condamne, ei n-au niciun drept moral să dea sfaturi. Am văzut un singur deputat, care a avut curajul să scrie cerere și să-și dea demisia… Are o afinitate, s-a născut acolo, părinții locuiesc în Ucraina (Alla Dolință de la PSRM a renunțat la mandat din cauza războiului declanșat de Putin în statul vecin n.r.). În rest, strategia struțului și a fricosului politic”, a adăugat Grosu.

În același context, spicherul Grosu a dezvăluit ce ar fi trebuit să facă autoritățile de la Chișinău pentru a avea un preț mai bun la gaze.

„E coloana a cincea pe care o am eu în Parlament. Dacă am fi recunoscut opt miliarde de dolari datorii pentru Transnistria, dacă am fi recunoscut, probabil, un statut nou pentru Transnistria, dacă am fi aplaudat la toate atrocitățile care se întâmplă în Ucraina, probabil, dar nu sunt sigur. Pentru că gaz ieftin sau gaz pe degeaba e ca și cu cașcavalul ieftin din capcană. Nu există! Chiar și în aceste condiții noi o să facem tot posibilul să trecem cu bine această iarnă, o să fim mult mai bine pregătiți decât iarna trecută, când în octombrie vestita companie tam-nisam ne-a redus cu două treimi volumul livrat de gaz, fără a ne preîntâmpina”, a mai declarat Igor Grosu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Bravo, dle Grosu ! 10.08.2022 10:12

Mic la statură, dar cu verticalitate !

ion 10.08.2022 20:45

Daca Chidonii erau acum la putere, kuliocarii acceptau invazia militara rusa pe teritoriul R.Moldova, CEChistii pregateau referendumul de aderare la Federatia Rusa, generalii de paie dodonisti recrutau aptii militar pentru a participa la "spetoperatia" ocupantilor rusi impotriva Ucrainei, iar datoria Transnistriei ne era era impusa ca "bonus".

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.10.2022 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // O obsesie colectivă ...

03.10.2022 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin ca Dodon

30.09.2022 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Finanțează Guvernul ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md