12:20:22 04.12.2023
Stiri

Cetățenii R. Moldova evacuați din Fâșia Gaza vor ateriza după-amiază la București: „Mulțumesc Egiptului, Israelului, SUA, României, Ucrainei, toți acești prieteni care ne-au ajutat să recuperăm cetățenii noștri din Fâșia Gaza”

Actualitate 08.11.2023 11:05 Vizualizări1297 Autor: Ziarul National
Cetățenii R. Moldova evacuați din Fâșia Gaza vor ateriza după-amiază la București: „Mulțumesc Egiptului, Israelului, SUA, României, Ucrainei, toți acești prieteni care ne-au ajutat să recuperăm cetățenii noștri din Fâșia Gaza” Pressalert


Cei 36 de cetățeni ai R. Moldova, care au fost evacuați din Fâșia Gaza, regiune bombardată zilnic, ar urma să aterizeze miercuri, la ora 15.00, în capitala României.

Premierul Dorin Recean a anunțat că cetățenii noștri vot fi preluați de la București „și cred că deja la noapte îi vom avea acasă”.

Șeful Guvernului a ținut să le mulțumească, la începutul ședinței de astăzi a Cabinetului de miniștri, celor din Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, dar și celorlalți funcționari din instituțiile statului, care au lucrat în ultimele săptămâni ca să facă posibilă salvarea moldovenilor prinși în războiul dintre Hamas și Israel.

„Vreau să mulțumesc și Bucureștiului, și partenerilor internaționali, care ne-au ajutat cu acest efort foarte dificil – Egiptul, Israelul, SUA, România, Ucraina, toți acești prieteni care ne-au ajutat să recuperăm cetățenii noștri din Fâșia Gaza”, a punctat premierul Dorin Recean.

Anterior, MAEIE a anunțat că circa 50 de moldoveni aflați în Fâșia Gaza au solicitat ajutor pentru a fi evacuați din regiune.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md