08:59:05 10.05.2025
Stiri

Cele mai ciudate fructe și legume. De la căpșuni albastre la usturoi negru

Știri 02.06.2018 11:00 Vizualizări6419
Cele mai ciudate fructe și legume. De la căpșuni albastre la usturoi negru

Cu siguranță o să spunem că vederea ne joacă feste când în fața ochilor ne apar căpșuni albastre, roșii de culoare mov, porumb mov sau usturoi negru. Ei bine vederea nu ne joacă feste iar acest lucru este cat se poate de real.

1.Căpșuni albastre

Căpșunile albastre au apărut datorită oamenilor de știință care au încercat să îmbunătățească capacitatea lor de rezistă la îngheț incluzând în structura lor genetică o genă care aparține unei specii de pește fără a schimba în vre-un fel structura inițială a acestora. în urma testelor de laborator s-a constată că în urma acestei combinații a rezultat fruct albastru care poate rezistă la temperaturi foarte scăzute ba chiar poate fi congelat fără că acesta să își modifice gustul și textura.

Aceste căpșuni albastre au apărut datorită oamenilor de știință care au încercat să îmbunătățească capacitatea lor de rezistă la îngheț incluzând în structura lor genetică o genă care aparține unei specii de pește fără a schimba în vre-un fel structura inițială a acestora. în urma testelor de laborator s-a constată că în urma acestei combinații a rezultat fruct albastru care poate rezistă la temperaturi foarte scăzute ba chiar poate fi congelat fără că acesta să își modifice gustul și textura.

2.Roșii mov



Pigmentul purpuriu este rezultatul unui transfer al unei gene de la planta gura-leului. Acest pigment cunoscut sub numele de antocianina este un antioxidant despre care studiile arată că poate luptă împotrivă cancerului. În Canada producția pe scară largă a acestor roșii mov este în plină desfășurare,oamenii de știință pregătindu-se intens să îmbutelieze spre comercializare primii 1.200 de litrii de suc de roșii mov.

3.Porumb mov



Porumbul mov este originar din zona Anzilor,din America de Sud,Datorită culorii sale este folosit în obținerea unui colorant natural dar este folosit și în alimentatieacesta având un gust dulce.

4.Unsturoi negru

usturoi negru
Usturoiul negru a fost introdus pe piețele internaționale încă de acum 5 ani de către coreeni. El este usturoi obișnuit dar fermentat dimp de o lună în condiții foarte bine controlat fapt care îi produce această culore. Acest procedeu nu îi oferă doar culoare ci și o consistentă de jeleu iar aroma puternică a usturoiului alb este foarte redusă la usturoiul negru acesta putând fi consumat în cantiăți mult mai mari.

Acestea sunt unele dintre cele mai ciudate fructe. Voi ați mânca așa ceva?

Despre acest subiect puteti citii mai multe pe observator.tv,realitatea.net,frunza-verde.ro si agraris.ro

Autor:
Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

27.12.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Maia Sandu, al doile...

Sondaj
Credeți că lupta împotriva corupției mari va fi impulsionată prin comasarea Procuraturii Anticorupție și PCCOCS?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte