23:05:06 29.04.2024
Stiri

Cel mai mic oraș din România atrage turiștii ca un magnet, aproape 500.000 de oameni îl vizitează anual. Are puțin peste 1.300 de locuitori

Actualitate 02.04.2024 08:00 Vizualizări8458 Autor: Ziarul National
Cel mai mic oraș din România atrage turiștii ca un magnet, aproape 500.000 de oameni îl vizitează anual. Are puțin peste 1.300 de locuitori


Cel mai mic oraș din România atrage turiștii ca un magnet, deși are puțin peste 1.300 de locuitori. Aproximativ 500.000 de oameni vizitează acest loc în fiecare an.

Este vorba despre Băile Tușnad, oraș ce se întinde pe o suprafață de 189 de hectare.

Est situat în județul Harghita, la aproximativ 30 de km de Sfântu Gheorghe, la 30 km de Miercurea Ciuc și la 60 km de Brașov. Turiștii sunt atrași de aerul ozonat, dar și de panorama ce oferă un peisaj de vis.

Un alt factor care îi atrage pe vizitatori este reprezentat de tratamentele balneare din stațiune. Există mai multe pachete de tratament și activități recreative pentru cei care ajung în Băile Tușnad.

Printre acestea se numără băile termale, activitățile sportive în aer liber și plimbările în natură. Orașul este ideal pentru vizitatorii care vor să se bucure de aerul curat și de relaxare.

Stațiunea se află în partea de sud a Depresiunii Ciucului, la o altitudine de 650 de metri, între Munții Harghita și Bodoc. Cursul de apă principal este Oltul. Unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice este Lacul Ciucaș, care se află chiar în mijlocul stațiunii.

Muzeul Apei Minerale, Lacul Sfânta Ana, Muzeul Satului din Cozmeni și Belvederea de pe Piatra Șoimilor sunt alte obiective turistice din stațiune.

Una dintre cele mai tinere formațiuni vulcanice din Carpați este Masivul Ciomad. Aerul puternic ozonat, care e bogat în aerosoli și ioni negativi, este asigurat de poziția stațiunii în teritoriu, notează libertatea.ro.

În această zonă este întâlnită și mofeta, care reprezintă emanațiile naturale de bioxid de carbon și gaz uscat. Acestea au legătură cu vulcanismul din zona Carpaților Răsăriteni și sunt utilizate în cura balneară.

De altfel, mofeta care se utilizează în România, în scop terapeutic, este un fenomen nemaiîntâlnit în lume. Resursele minerale din Băile Tușnad sunt izvoarele Stănescu, Apor și Mikes.

Activitatea balneară din Băile Tușnad a început încă din a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Prima bază de tratament din stațiune a fost creată după proiectele lui Bela Kuklai, având denumirea inițială de ,,Ștefania”. Ulterior, aceasta s-a schimbat în “Sfânta Ana”, fiind finalizată din 1890.

În stațiunea Băile Tușnad se pot trata mai multe afecțiuni, printre care și cele cardiovasculare, digestive, ale sistemului nervos sau endocrine. Stările de oboseala fizică și intelectuală, hipertensiunea arterială și nevroza astenică sunt doar câteva dintre afecțiunile de care vizitatorii stațiunii se pot trata.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md