Cel mai apropiat loc de CER din România


2.400 de kilometri pătraţi de munți acoperiţi cu cascade şi lacuri glaciare, peisaje şi panorame infinite, toate vizitate de o categorie restrânsă de turişti.
Munţii Făgăraş găzduiesc opt vârfuri de peste 2.500 metri, printre care şi cel mai înalt din țară, Vârful Moldoveanu, care este la 2.544 metri altitudine. Aceste vârfuri sunt separate între ele prin văi adânci, unele dintre ele coborând chiar şi sub 2000 metri. Potrivit ghiduri-turistice.info, de la această densitate de culmi şi vârfuri au denumirea de Alpii Transilvaniei.
Toate aceste minunăţii sunt traversate de Transfăgăraşan, un drum cu două benzi ce se întinde pe o distanţă de 90 kilometri şi urcă până la 2042 de metri altitudine. Pe întregul traseu sunt construite 27 de viaducte, poduri şi tuneluri, cel mai lung având 887 metri şi strabate muntele Paltinul.
Dacă mergi în Făgăraş alege comuna Cârţişoara
Îţi recomand să alegi comuna Cârţişoara, o localitate de la poalele munţilor, care oferă posibilitatea atât să traversezi Transfăgărăşanul cu autoturismul, cât şi să vizitezi renumite obiective turistice din zonă.
Cârţişoara este pe şoseaua Sibiu - Braşov, chiar pe itinerarul Transfăgărăşanului. Este o localitate atestată documentar din anul 1223. Cârţişoara este şi locul de naştere a lui Gheorghe Cârţan, cunoscut sub numele de Badea Cârţan, renumitul ţăran care a luptat pentru independenţa românilor din Transilvania.
Casa Moşului este locul perfect, merită să mergi acolo şi doar pentru acest lucru. Locul este înconjurat de o curte verde de peste 1000 metri pătraţi cu pomi fructiferi, multe flori, un foişor, o terasă mare, unde te poţi relaxa cu prietenii, poţi citi, poţi sta la poveşti sau poţi servi masa în liniştea şi ciripitul păsărelelor.
Este un loc rustic, cu elemente istorice reale.
Ce poţi face în Cârţişoara
În Cârţişoara mai poţi să călărești, să te plimbi cu ATV-ul sau trăsura, activităţi care le găseşti chiar la Casa Moşului. Pe lângă acestea mai poţi să pescuieşti, să te plimbi cu bicicleta sau să înveţi să tragi cu arcul. Dacă eşti pasionat de sport trebuie să ştii că există şi un teren de fotbal şi unul de tenis de câmp, ambele dotate cu nocturnă.
Dacă alegi să mergi în acest loc în afara sezonului foarte cald trebuie să ştii că eşti la 2 kilometri jumătate de pârtia de schi Bâlea, un loc foarte apreciat de iubtorii de sporturi de iarnă, pentru grosimea şi persistenţa stratului de zăpadă, uneori şi până la 7-8 luni pe an. În prezent funcţionează trei instalaţii de transport pentru schiori, între 2.208 metri şi 1.700 metri altitudine.
Mănăstirea Cârţa
A fost fondată între anii 1205 - 1206 de regele Andrei al II-lea al Ungariei. Este o fostă mănăstire cisterciană din Ţara Făgăraşului, actualmente biserica evanghelică a comunităţii locale germane.
Mănăstirea Sâmbăta de Sus
Cunoscută și sub denumirea de Mănăstirea Brâncoveanu, a fost construită în 1657 de Preda Brâncoveanu şi este un aşezământ de călugări. Poţi vedea în interior câteva picturi murale din anii 1700, absolut senzaţionale.
Palatul Brukenthal Avrig
Este o clădire construită în stil baroc, fosta reşedinţă de vară a lui Samuel von Brukenthal, consilier al Mariei Tereza şi guvernator al Transilvaniei. A fost construită prin anii 1700 şi este inconjurată de nişte grădini superbe, cu fântâni arteziene şi pomi rari.
Pe lângă acestea mai poţi vizita lacurile Capra şi Căpriţa, valea Sâmbetei, Chilia Părintelui Arsenie Boca, oraşul Sibiu, lacul Vidraru şi podul Giurgiului.













































































