06:08:19 01.05.2025
Stiri

Ce trebuie să conţină un meniu ANTICOLESTEROL

Știri 01.10.2015 08:02 Vizualizări2944
Ce trebuie să conţină un meniu ANTICOLESTEROL sursa: eva.ro

Năutul este unul dintre ingredientele de bază şi îţi permite să-l foloseşti în nenumărate preparate.

Descoperă ce nu trebuie să-ţi lipsească din dietă!

Un tratament adecvat combinat cu o alimentaţie corespunzătoare scade nivelul colesterolului rău. Dacă ţi-ai făcut analizele de rutină şi ai un nivel crescut al colesterolului, este important să nu ignori acest lucru, ci să încerci să faci anumite schimbări în alimentaţia ta.

Potrivit eva.ro, cele mai bune alimente pe care nu trebuie să le omiţi din dietă sunt:

Năutul

Se găseşte foarte uşor, atât sub formă de boabe uscate precum fasolea, cât şi în conserve. Îl poţi folosi pentru salate, tocăniţe, deserturi vegane şi pentru a face celebra pastă numită hummus. Boabele de năut au capacitatea de a scădea nivelul colesterolului rău, având un efect benefic pentru sănătatea inimii.

Uleiul de măsline extravirgin

Nu este necesar să-l consumi în cantităţi mari, avertizează specialiștii. Doar două linguri cu ulei de măsline extravirgin sunt suficiente pentru a avea un efect benefic asupra inimii, scăzând spectaculos nivelul colesterolului rău.

Ciocolata neagră

Trebuie să aibă un conţinut ridicat de cacao, în general peste 70% pentru a beneficia de efectele sale protectoare asupra inimii, susţin specialiștii. Are un conţinut bogat în acid oleic (o grăsime mononesaturată care se regăseşte şi în ciocolata neagră) şi antioxidanţi care scad colesterolul.

Germenii/vlăstarii de broccoli

Un pumn mic de germeni de broccoli consumat zilnic are un efect benefic asupra corpului şi scade riscul de inflamaţii. Acest lucru este deosebit de important, deoarece un nivel crescut de colesterol generează diverse reacţii inflamatorii în corp, cu efect negativ asupra inimii.

Afinele

Sunt considerate un superaliment, datorită efectelor benefice pe care le aduc pentru corp. Consumă zilnic un pumn mic de afine (proaspete sau congelate), deoarece protejează ficatul de boli şi scad nivelul colesterolului.

Peştele

Carnea de peşte gras, în special somon, macrou, hering, sardine, anşoa, scade nivelul colesterolului rău şi creşte nivelul colesterolului bun. Datorită conţinutului bogat în acizi graşi omega-3, carnea de peşte previne formarea cheagurilor de sânge şi menţine în limite normale tensiunea arterială, prevenind astfel bolile de inimă.

Autor:
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

27.12.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Maia Sandu, al doile...

Sondaj
Credeți că lupta împotriva corupției mari va fi impulsionată prin comasarea Procuraturii Anticorupție și PCCOCS?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte