Ce se întâmplă dacă dormim cu telefonul lângă noi. La câți metri trebuie ținut, pentru a nu-ți distruge creierul
Telefonul este unul dintre dispozitivele care a devenit indispensabil pentru majoritatea oamenilor. Ne-am obișnuit ca acest dispozitiv să fie mereu lângă noi, chiar și în timpul somnului, însă uităm că este destul de periculos, iar specialiștii au tras mai multe semnale de alarmă. Cel mai important aspect de reținut este că nu trebuie să dormim cu telefonul lângă noi. La ce distanță trebuie ținut acesta?
Specialiștii au tras de-a lungul timpului mai multe semnale de alarmă în ceea ce privește telefonul mobil. Un aspect important, de care mulți nu sunt conștienți, este faptul că telefoanele mobile, chiar și atunci când nu sunt utilizate activ, emit unde radio prin semnalele lor de rețea, Wi-Fi sau Bluetooth. Aceste unde, cunoscute sub denumirea de radiații electromagnetice de frecvență joasă pot să fie extrem de periculoase dacă suntem expuși la ele pe termen lung.
Organizația Mondială a Sănătății a clasificat radiațiile electromagnetice ca fiind „posibil cancerigene” (Grupul 2B), ceea ce înseamnă că există unele dovezi limitate că ar putea crește riscul de cancer. Deși în această privință se mai fac cercetări încă, toți specialiștii sunt de acord că telefonul ar trebui ținut cât mai departe, mai ales atunci când dormim.
Recent, acest aspect a fost subliniat și de dr. Vlad Ciurea. Invitat în cadrul unui podcast, acesta a vorbit despre efectele negative ale telefoanelor, subliniind că acestea trebuie ținute cât mai departe, din cauza radiațiilor pe care le emit.
„Telefoanele emit radiații. Sunt periculoase și pentru femei și pentru bărbați. Trebuie ținut la distanță. În niciun caz lângă inimă! Vă rog frumos, seara, nu dormiți cu telefonul în pat!”, a avertizat prof. dr. Vlad Ciurea, potrivit cancan.ro.
De asemenea, acesta a mai punctat că este esențial ca atunci când ne punem la somn să nu luăm și telefonul cu noi în pat. Potrivit specialistului, telefonul mobil ar trebui să fie ținut în altă cameră în timpul somnului, însă cei care nu pot face asta ar trebui să îl țină la cel puțin la 3-4 metri distanță de pat.
„Telefonul e o sursă de radiații, este bine să îl ținem la distanță, de ce să forțăm? Cei care țin telefonul la capul patului se trezesc mai puțin odihniți decât cei care îl țin la distanță, dacă nu putem în altă cameră, măcar la 3-4 metri distanță”, spune prof. dr. Vlad Ciurea.
Situație EXCEPȚIONALĂ în Transnistria: Riscurile ca gazele rusești să nu mai fie furnizate către malul stâng al Nistrului „sunt mari”
Elena Lasconi, reacție după ce Curtea Constituțională a anulat alegerile prezidențiale: „Statul român a călcat în picioare democrația”
„Moldelectrica”, după ordinele date de premierul Recean: „Suntem în discuții cu Transelectrica privind majorarea capacității comerciale de import al energiei electrice din sistemul electroenergetic al României”