04:48:23 17.04.2024
Stiri

Ce i s-a întâmplat lui Vlad Filat în penitenciar? Varianta oficială a Departamentului Instituții Penitenciare

Social 16.03.2016 13:22 Vizualizări3935 Autor: Galina Munteanu


Ce i s-a întâmplat lui Vlad Filat în penitenciar? Varianta oficială a Departamentului Instituții Penitenciare

Departamentul Instituțiilor Penitenciare (DIP) confirmă faptul că liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), deputatul Vlad Filat, a avut un accident în Penitenciarul nr. 13 și susține că urmează să fie dus astăzi, la ora 14.00, la consultația unui medic neurolog pentru investigații suplimentare.

DIP neagă că politicianul ar fi fost bătut în penitenciar.

„Din verificările efectuate, inclusiv din relatările inculpatului, reiese că, în timpul evacuării gunoiului menajer din celulă, acesta a făcut o mișcare greșită și s-a lovit cu capul de marginea unei ușițe din lemn. Ca urmare a faptului că ulterior a acuzat dureri, s-a luat decizia ca acesta sa fie investigat medical”, se precizează într-un comunicat de presă al DIP.

Instituția neagă, de asemenea, faptul că în celula deputatului a fost plasat un recidivist periculos încă săptămâna trecută, imediat după ce Filat a declarat presei că va face dezvăluiri despre cine a furat, de fapt, miliardul din sistemul bancar.

„Da, el se află în celulă cu o altă persoană, dar aceasta nu este recidivistă”, a spus pentru Ziarul NAȚIONAL șefa Serviciului de presă de la DIP, Natalia Bucur-Bandas.

Sursele Ziarului NAȚIONAL afirmă, însă, că persoana din celula lui Vlad Filat a fost acuzată de viol, în baza art. 172 - acţiuni violente cu caracter sexual. Întrebată dacă cel care se află în celulă cu Vlad Filat ar fi ajuns după gratii pentru viol, Natalia Bucur-Bandas a spus că nu știe, pentru că „acestea sunt date cu caracter personal”.

Precizăm că, astăzi, Igor Popa, avocatul politicianului, a spus că în Penitenciarul nr. 13 a avut loc un mic accident cu implicarea lui Vlad Filat și că politicianul urmează să fie investigat suplimentar. „După ce medicii de acolo vor veni cu concluziile lor, atunci voi veni cu informații noi”, a spus Popa.

Ieri, în postarea sa de pe Facebook, Vlad Filat presupunea că, după declarațiile făcute, în celulă îi va fi adus un recidivist periculos: „Cred că în curând în celulă va fi plasat un recidivist periculos, așa cum s-a mai întâmplat, ca să am grijă ce vorbesc data viitoare”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md