04:00:45 08.12.2023
Stiri

Ce funcție ar urma să ocupe la Chișinău fostul JUDECĂTOR din România Cristian Danileț, după ce Maia Sandu i-a acordat cetățenia R. Moldova

Actualitate 22.11.2022 15:08 Vizualizări3780 Autor: Ziarul National
Ce funcție ar urma să ocupe la Chișinău fostul JUDECĂTOR din România Cristian Danileț, după ce Maia Sandu i-a acordat cetățenia R. Moldova


Fostul judecător român Cristian Danileț, căruia președinta Maia Sandu i-a acordat cetățenia R. Moldova, ar urma să ocupe o funcție foarte înaltă la Chișinău. De această părere este fostul ministru al Justiției și ex-secretarul general al Aparatului Președintelui R. Moldova, Ion Păduraru.

Potrivit lui Păduraru, fostul judecător român ar putea fi numit chiar și ministru al Justiției.

„Cristi Danileț, care a fost exclus repetat din corpul magistraților din România, este așteptat cu „colaci” în R. Moldova, pentru a ocupa funcția de ministru al Justiției sau poate pentru a „câștiga” concursul la șefia Institutului Național al Justiției?”, a sugerat Păduraru într-o postare pe Facebook.

Amintim că fostul judecător și membru al Consiliului Superior al Magistraturii din România, Cristian Danileț, a primit cetățenia R. Moldova. Decretul președintei Maia Sandu privind acordarea cetățeniei magistratului din România a fost publicat în Monitorul Oficial pe 18 noiembrie 2022.

După publicarea decretului, Cristian Danileț a declarat că nu are „niciun obiectiv politic în R. Moldova”.

„Am lucrat împreună cu autoritățile de la Chișinău în ultimii zece ani în calitate de consultant al Consiliului Europei și al UE pentru R. Moldova. Din 2010 am participat la proiecte precum validarea strategiei de reformă a sistemului de justiție, modificări la legile justiției, analiza modului de funcționare a Inspecției Judiciare. În 2021 a fost ultimul proiect, în materie de răspundere disciplinară a magistraților, derulat de Consiliul Europei”, a declarat Cristian Danileț pentru G4media.ro.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Scena politică a R. M...

04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md