21:21:24 01.12.2022
Stiri

Ce funcție ar urma să ocupe la Chișinău fostul JUDECĂTOR din România Cristian Danileț, după ce Maia Sandu i-a acordat cetățenia R. Moldova

Actualitate 22.11.2022 15:08 Vizualizări3188 Autor: Ziarul National
Ce funcție ar urma să ocupe la Chișinău fostul JUDECĂTOR din România Cristian Danileț, după ce Maia Sandu i-a acordat cetățenia R. Moldova


Fostul judecător român Cristian Danileț, căruia președinta Maia Sandu i-a acordat cetățenia R. Moldova, ar urma să ocupe o funcție foarte înaltă la Chișinău. De această părere este fostul ministru al Justiției și ex-secretarul general al Aparatului Președintelui R. Moldova, Ion Păduraru.

Potrivit lui Păduraru, fostul judecător român ar putea fi numit chiar și ministru al Justiției.

„Cristi Danileț, care a fost exclus repetat din corpul magistraților din România, este așteptat cu „colaci” în R. Moldova, pentru a ocupa funcția de ministru al Justiției sau poate pentru a „câștiga” concursul la șefia Institutului Național al Justiției?”, a sugerat Păduraru într-o postare pe Facebook.

Amintim că fostul judecător și membru al Consiliului Superior al Magistraturii din România, Cristian Danileț, a primit cetățenia R. Moldova. Decretul președintei Maia Sandu privind acordarea cetățeniei magistratului din România a fost publicat în Monitorul Oficial pe 18 noiembrie 2022.

După publicarea decretului, Cristian Danileț a declarat că nu are „niciun obiectiv politic în R. Moldova”.

„Am lucrat împreună cu autoritățile de la Chișinău în ultimii zece ani în calitate de consultant al Consiliului Europei și al UE pentru R. Moldova. Din 2010 am participat la proiecte precum validarea strategiei de reformă a sistemului de justiție, modificări la legile justiției, analiza modului de funcționare a Inspecției Judiciare. În 2021 a fost ultimul proiect, în materie de răspundere disciplinară a magistraților, derulat de Consiliul Europei”, a declarat Cristian Danileț pentru G4media.ro.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

29.11.2022 11:33 Cazimir Țino Cazimir Țino: Riscurile și erorile Ch...

28.11.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // E la nave va...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md