Ce efecte miraculoase are gălbenuşul de ou


Două gălbenuşuri de ou conţin de două ori mai mulţi antioxidanţi decât un măr. Aceasta este ipoteza susţinută de cercetătorii canadieni.
În urma analizelor efectuate pe gălbenuş, s-a constatat că acesta conţine doi aminoacizi cu proprietăţi antioxidante deosebite. Altfel spus, două gălbenuşuri sunt echivalentul a 25 de grame de afine sau a două mere. Ouăle sunt benefice în prevenirea cancerului sau bolilor cardiovasculare.
În cadrul aceluiaşi studiu, oamenii de ştiinţă au identificat şi mecanismul de acţiune al proteinelor din ou. Acestea sunt transformate sub influenţa enzimelor din stomac şi favorizează producerea de substanţe chimice care pot duce la scăderea tensiunii arteriale.
Efectul terapeutic al gălbenuşului de ou este însă diminuat la jumătate în cazul în care este fiert sau prajit şi chiar mai mult în cazul preparării în cuptorul cu microunde.
Cercetătorii canadieni vor continua studiul pentru a identifica întreaga gamă de antioxidanţi pe care o conţine un ou.
sursa: sfatulparintilor.ro











































































