13:12:49 23.09.2018
 
Stiri

Ce a spus martorul Pincevschi la ședința de judecată în dosarul lui Dorin Chirtoacă: „Este un tandem între procuror și judecător pentru a ASCUNDE adevărul”. Urmează audierea lui Grozavu

Social 06.06.2018 14:57 Vizualizări2736 Autor: Ziarul National
Ce a spus martorul Pincevschi la ședința de judecată în dosarul lui Dorin Chirtoacă: „Este un tandem între procuror și judecător pentru a ASCUNDE adevărul”. Urmează audierea lui Grozavu

UPDATE 15.57 // Dorin Chirtoacă a citit din învinuirea adusă de procuror în care se arată că Pincevschi i-ar fi transmis, prin intermediul lui Gamrețchi, 26% din acțiunile firmei care urma să gestioneze parcările cu plată din capitală, în timp ce omul de afaceri a declarat în instanță că nu a avut nimic cu fostul primar și „nu mi-a dat niciun leu”.

„Înseamnă că acuzația procurorului e zero. Pincevschi a spus că nu el i-a oferit lui Gamrețchi cele 26%, dar niște parteneri de-ai lui din Ungaria. Este un tandem între procuror și judecător de a ascunde aflarea adevărului”, a acuzat Chirtoacă.

Fostul primar a mai spus că îi „înțelege omenește” pe cei care dau vina pe el pentru a se salva, afirmând că singura sa greșeală este că le-a dat funcționarilor libertatea de a acționa legal, dar aceștia ar fi procedat altfel.

UPDATE 14.50 // Procurorul Dumitru Robu susține că astăzi s-a încheiat audierea omului de afaceri Alexandr Pincevshi care este martor în dosarul fostului primar de Chișinău, Dorin Chirtoacă, iar declarațiile acestuia „sunt concludente pentru cauza penală și demonstrează bănuiala rezonabilă în privința lui Dorin Chirtoacă”. Procurorul susține că Pincevschi s-a întâlnit cu Igor Gamrețchi pentru a se înțelege vizavi de transmiterea către primar a 26% din acțiunile firmei care urma să gestioneze parcările cu plată din capitală. Următoarea ședință de judecată în dosarul Chirtoacă va avea loc săptămâna viitoare, când va fi audiat viceprimarul Nistor Grozavu.

UPDATE 13.24 // Cererea lui Dorin Chirtoacă de a recuza judecătorul a fost respinsă. Dorin Chirtoacă a declarat că, de-acum încolo, nu mai are ce discuta cu judecătorii care ar încerca să ascundă adevărul în dosarul său.

Fostul primar al capitalei, Dorin Chirtoacă, l-a recuzat astăzi pe magistratul Alexandru Negru de la Judecătoria Chișinău care examinează dosarul său, pe motiv că nu-l lasă să pună întrebări martorilor audiați în ședință.

Chiar dacă e convins că cererea sa va fi respinsă, așa cum s-a mai întâmplat, Dorin Chirtoacă declară că judecătorul a șters întrebarea sa către omul de afaceri Alexandr Pincevschi, pe care l-a întrebat, în cadrul audierilor, dacă a discutat vreodată cu el ca să-i dea cele 26% din afacerea cu parcările cu plată, așa cum scrie în rechizitoriul procurorului.

Potrivit fostului primar, omul de afaceri a declarat în ședința de judecată că nu s-a întâlnit niciodată cu el și nu a discutat despre cele 26% și că nici nu ar fi avut intenția asta vreodată.

„Judecătorul a șters această întrebare. Am cerut ca judecătorul să fie schimbat, pentru că încearcă să ascundă realitatea din ședință, ca mai apoi să mă condamne. În rechizitoriul procurorului scrie că Pincevschi i-a dat 26% din afacere lui Chirtoacă. Am întrebat clar: da sau nu? Dar procurorul și judecătorul nu vor să pun această întrebare”, a declarat astăzi Dorin Chirtoacă, pe holul Judecătoriei Chișinău.

Mai mult, Dorin Chirtoacă susține că se așteaptă la „o condamnare nedreaptă” în ceea ce-l privește, pentru că nu a acceptat ce i-ar fi solicitat liderul partidului de la guvernare, Vlad Plahotniuc.

„Mi-au spus să stau cuminte, să nu-mi dau demisia ca Silvia Radu să stea la Primărie. Mesajul a venit de la Plahotniuc prin intermediul unor persoane. Nu am acceptat, chiar cu riscul unei condamnări nedrepte. Am decis să-mi dau demisia, să întorc orașul chișinăuenilor, ca ei să-și aleagă primarul”, a acuzat Chirtoacă.

Menționăm că Dorin Chirtoacă este învinuit în dosarul „parcărilor cu plată din Chișinău”, unde figurează mai mulți funcționari din cadrul Primăriei Chișinău, precum Nistor Grozavu, cercetat în stare de libertate și mai activând în instituție, dar și Igor Gamrețchi, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Fostul primar a fost reținut pe 25 mai 2017, iar la 28 iulie a fost suspendat din funcția de primar general al capitalei, în urma unui demers al procurorilor anticorupție. Fostul primar se declară nevinovat. La puțin timp după reținerea lui Chirtoacă, Partidul Liberal a părăsit guvernarea.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.09.2018 11:19 Ziarul National Maria Șleahtițchi // Pe strada Lech K...

21.09.2018 09:27 Nicolae Negru Fantoma lui Filat sau diplopie

17.09.2018 09:20 Nicolae Negru De ce îl plagiază Plahotniuc pe Dodon?

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md