13:23:42 29.11.2022
Stiri

Cauza morții Reginei Elisabeta a II-a, o mare incertitudine

Actualitate 12.09.2022 07:30 Vizualizări1206 Autor: Ziarul National
Cauza morții Reginei Elisabeta a II-a, o mare incertitudine


Regina Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, a murit la vârsta de 96 de ani, după o perioadă relativ scurtă de timp în care a suferit probleme de sănătate.

O omisiune remarcată din orice comunicare oficială sau raportare despre deces de până acum este cauza morții ei, chiar și în termeni aproximativi.

Totuși acest lucru nu este cu totul neobișnuit. Starea medicală a monarhilor britanici a fost dintotdeauna un secret.

Atunci când fostul prim-ministru al Marii Britanii Margaret Thatcher a murit în 2013, spre exemplu, reprezentanții au dezvăluit imediat cauza morții, fiind vorba de un accident vascular cerebral. Atunci când Madeleine Albright a murit la începutul acestui an, familia ei a dezvăluit imediat cauza morții, fiind vorba de cancer.

Uneori, anunțurile despre moartea unor personalități importante ale lumii sunt mai ambigue. Familia lui George HW Bush, de exemplu, nu a specificat o cauză atunci când fostul președinte american a decedat în 2018 – dar Bush fusese diagnosticat cu Parkinson și era cunoscut în mod public faptul că se simțea din ce în ce mai rău.

Dar Regina Elisabeta a II-a, în schimb, a avut evenimente planificate până în penultima zi a vieții, atunci când a anulat o întâlnire online la sfatul medicilor. De atunci și până la moartea sa, autoritățile au dezvăluit publicului foarte puține informații.

Potrivit Palatului Buckingham, de fapt, tot ceea ce știm în prezent este că Elisabeta a II-a „a murit în liniște” la Castelul Balmoral, proprietatea ei din Scoția, sub supraveghere medicală.

Orice detalii suplimentare legate de sănătatea sa au fost extrem de rare. Regina a fost testată pozitiv pentru COVID-19 în februarie 2022, prezentând simptome ușoare asemănătoare gripei, dar este dificil de asociat acest diagnostic cu moartea ei, survenită la peste o jumătate de an mai târziu.

Potrivit unei declarații din luna mai a Palatului Buckingham, suverana suferea deja de „probleme de mobilitate” de la sfârșitul anului trecut, fapt ce a făcut-o să rateze o serie de întâlniri publice de-a lungul anului. Totuși, o mobilitate redusă nu este de obicei considerată o boală terminală, potrivit Futurism.

Într-un fel, informațiile vagi care au fost oferite nu sunt deloc surprinzătoare, având în vedere că sănătatea membrilor Familiei Regale a fost în mod tradițional un secret bine păzit.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2022 11:33 Cazimir Țino Cazimir Țino: Riscurile și erorile Ch...

28.11.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // E la nave va...

25.11.2022 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Rusia teroristă și a...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Dacă telefonul meu ar putea vorbi, ce ar spune?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md