Câteva obstacole de ÎNLĂTURAT pentru a avea parte de bucurie necondiționată
Este ideal ca o relație, cariera sau familia să-ți aducă fericire, dar dacă ai putea avea parte de bucurie necondiționată? O stare de bine și mulțumire care să pornească de la tine înainte de a proveni de la alte persoane.
Poate că ți se pare foarte complicat să ai parte de bucurie necondiționată, fără să ții cont decât de propria persoană. Nu înseamnă să-i neglijezi pe ceilalți și nici să devii egoist sau să-ți pierzi calitățile empatice, ci pur și simplu să înțelegi că fericirea profundă are drept sursă interiorul tău și nu depinde, ci poate fi doar completată de alte persoane.
Iată ce obstacole trebuie să elimini pentru a avea parte de bucurie necondiționată și de liniște interioară:
Uită de autocritica tranșantă
Cu cât te analizezi mai îndeaproape comparându-te cu ceilalți sau cu un anumit lucru, dai putere mai mare celor din jur sau lucrului căruia încerci să te adaptezi. Mai bine conștientizează care este situația, observă ce ai de făcut pentru a-ți atinge scopul și renunță la autocritică. Nu te ajută deloc.
Renunță la dorința de a avea mereu dreptate
Nu ai cum să știi totul și vor exista momente în care te vei înșela. Este imposibil să ai dreptate tot timpul și nici nu trebuie să-ți dedici toată energia acestui obiectiv. Cel mai bun lucru pe care îl poți oferi celorlalți nu este o idee care nu poate fi contrazisă, ci înțelegere și sprijin. Este foarte important să știi să-i asculți, să fii receptiv la nevoile lor și empatic atunci când trebuie să ajuți. Cu toții avem probleme, nimeni nu poate fi sigur că nu va trece prin clipe dificile, iar durerea face parte din viața obișnuită. Cu toate acestea, cu toții alegem să suferim într-un mod diferit.
Principala ta calitate ar trebui să fie capacitatea de adaptare. Este bine să știi întotdeauna cui te adresezi și să-ți rezervi energia și eforturile pentru persoanele care merită să fie în apropierea ta.
Nu mai încerca să ai totul sub control
Este adevărat că multe persoane au senzația că vor pierde totul dacă nu mai controlează o anumită situație, dar lucrurile nu sunt atât de drastice. Nu te agăța de rezultatul dorit și nici nu încerca să conduci modul în care se desfășoară lucrurile pentru că ai putea rata multe oportunități.
De multe ori totul ar decurge mult mai bine și mai eficient dacă nu ai interveni în fiecare etapă pentru a-ți aduce contribuția.
În momentul în care ești încrezător că te poți descurca în orice situație vei începe să creezi noi oportunități. Aceste posibilități nu vor exista dacă vei urmări cu încăpățânare calea care ți se pare corectă. Deși ai impresia că este evident care este soluția potrivită, concentrarea exclusivă pe o anumită variantă te va împiedica să vizualizezi și alte opțiuni. Renunță la controlul absolut și vei experimenta bucuria, pacea interioară, legătura mai profundă cu cei care te înconjoară și sprijinul lor.
Nu te mai opune schimbărilor
Nu este deloc util să opui rezistență în fața schimbărilor. Dacă vrei să evoluezi sau să-ți îmbunătățești abilitățile nu trebuie să insiști ca totul să rămână la fel. Poate că te-ai obișnuit să faci lucrurile într-un anumit fel și această rutină te face să te simți în siguranță, dar nu are niciun sens să fii rigid în cazul în care contextul s-a schimbat complet. Mizează pe flexibilitate și vei avea parte de satisfacție când vezi că poți învăța tot timpul ceva nou.
Nu mai încerca să-i impresionezi pe ceilalți
Este foarte tentant să-ți creezi o imagine perfectă și să speri că dacă le arăți celorlalți că nu ai defecte vei fi acceptat și iubit, dar să știi că nu ai cum să mulțumești pe toată lumea și nici nu ar trebui să încerci. Frumusețea sau atracția exercitată sunt legate mai mult de vulnerabilitate, de emoții complexe și de imperfecțiunile care te fac mai interesant. Odată ce vei decide să fii tu însuți, în loc să crezi că ești acceptat numai pentru că nu-ți arăți punctele slabe, vei descoperi că relațiile, fericirea și succesul se pot baza pe felul tău real de a fi. Satisfacția obținută va fi mult mai mare.
Sursa: eva.ro
Guvernul României susține Mitropolia Basarabiei: ,,Alocarea anuală a 2 milioane de euro de către Guvernul României a facilitat construirea și renovarea de biserici și centre sociale din Basarabia"
Janina Sitaru, secretar de stat al MAE de la București: ,,În anul trecut, 68% asistența oficială pentru dezvoltare acordată de România a fost pentru R. Moldova. Locul R. Moldova e în Uniunea Europeană și România este un puternic susținător"
Filmul de pe Netflix care a depășit toate așteptările. Joacă Ryan Reynolds în el și a ajuns în topuri pe tot globul