22:14:34 01.03.2024
Stiri

Buletine de identitate, pașapoarte sau extrase din registrele de stat, livrate direct la domiciliu: Cât costă serviciul prestat de ASP

Actualitate 08.12.2023 09:59 Vizualizări1660 Autor: Ziarul National
Buletine de identitate, pașapoarte sau extrase din registrele de stat, livrate direct la domiciliu: Cât costă serviciul prestat de ASP
Poză simbol


Cetățenii R. Moldova care-și perfectează buletine de identitate sau pașapoarte la centrele multifuncționale ale Agenției Servicii Publice (ASP) pot primi actele direct acasă.

Pentru a beneficia de acest serviciu, solicitanții trebuie să informeze operatorul de la ghișeu despre această opțiune atunci când depun cererea de perfectare a documentului.

ASP reamintește că, prin intermediul serviciului guvernamental de livrare (MDelivery), buletinul de identitate sau pașaportul poate fi livrat la orice adresă atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât și peste hotare. Serviciul este valabil și pentru extrasele din registrele de stat.

După completarea cererii de livrare a documentului de către angajatul ASP, solicitantul va recepționa pe mail-ul indicat o notificare de confirmare cu numărul comenzii MDelivery.

Ulterior, comanda poate fi urmărită după numărul comenzii pe portalul oficial al serviciului MDelivery.


Potrivit ASP, livrarea MDelivery este disponibilă pentru buletinele de identitate solicitate în termen de 24 ore, 5, 10 sau 20 de zile lucrătoare și se face contra cost.

Astfel, livrarea unui buletin de identitate pe teritoriul Republici Moldova costă de la 25 la 60 de lei, iar peste hotare – de la 100 până la 1 100 de lei, în funcție de furnizorul de servicii poștale/curierat, de destinație și termenul de livrare.

În prezent, MDelivery are integrați șapte furnizori de servicii poștale: Î.S. „Poșta Moldovei”, Nova Poshta, Muvi Express, FAN Courier, DHL, FedEx, Mentor Express. Cetățenii au posibilitatea să selecteze unul din furnizori de servicii poștale/curierat.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Spețoperația hibridă...

26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md