Bucureștiul înființează Institutul pentru Sprijinirea Integrării R. Moldova în UE. Rolul instituției AUTONOME este să acorde asistență tehnică instituțiilor şi autorităţilor publice din R. Moldova


Senatul României a adoptat, luni, propunerea legislativă care se referă la înfiinţarea Institutului pentru Sprijinirea Integrării R. Moldova în Uniunea Europeană, pe perioada negocierilor de aderare, transmit Agerpres.
Potrivit proiectului, iniţiat de un grup de parlamentari ai Partidului Național Liberal (PNL), este vorba de o instituţie administrativă autonomă cu personalitate juridică, rolul ei fiind de a acorda asistenţă tehnică instituţiilor şi autorităţilor publice din R. Moldova.
Rapoartele anuale ale institutului vor fi trimise spre informare celor două camere ale Parlamentului. Conducerea este asigurată de un consiliu format din preşedintele institutului, cu rang de secretar de stat, şi vicepreşedintele, cu rang de subsecretar de stat. Mandatele celor doi sunt de patru ani şi pot fi reînnoite o singură dată.
Preşedintele şi vicepreşedintele sunt numiţi şi revocaţi prin votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, reuniţi în şedinţă comună a celor două camere ale Parlamentului, la propunerea grupurilor parlamentare, se arată în proiectul de act normativ.
Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.









































































