BNM și Asociația CFA din România au lansat un proiect comun de educație financiară a populației: Cum puteți economisi și investi pentru a avea bani, inclusiv la vârsta de pensionare


Un proiect de educație financiară care vine în sprijinul cetățenilor din R. Moldova dornici să afle cum își pot asigura resurse suficiente pentru a trăi fără constrângeri financiare la orice etapă a vieții lor, inclusiv la vârsta de pensionare, a fost lansat de Banca Națională a Moldovei (BNM).
Proiectul „Generația I”, adresat persoanelor de orice profesie și vârstă, a fost inițiat și desfășurat cu succes de Asociația CFA România. Acum proiectul își propune să constituie o resursă de informare și un asistență pentru încurajarea independenței financiare și pentru populația din Republica Moldova.
Colaborarea în domeniul implementării proiectului a fost confirmată și prin semnarea unui Acord de parteneriat între Banca Națională a Moldovei și CFA România.
Alexandra Smedoiu, președinte al Asociației CFA România, a menționat că proiectul a fost lansat în România în urmă cu trei ani, din necesitatea îmbunătățirii piețelor financiare și a economiei în ansamblu.
„O lume mai bună începe cu noi azi, cu noi mai educați din punct de vedere financiar… Obiectivul asociației noastre este acela de a contribui la societatea românească așa cum și la cea din Republica Moldova prin aducerea în prim-plan a informației de calitate, însă ușor de înțeles și ușor de asimilat de către toți cei interesați de piețele financiare și nu numai”, a subliniat Alexandra Smedoiu.
Astfel, proiectul extins în Republica Moldova va contribui la dezvoltarea societății și la formarea unei culturi financiare solide.
În acest sens, BNM va încuraja informarea corectă și un comportament responsabil legat de economisirea banilor, prin intermediul educației financiare.
„Banca Națională a fost antrenată pe deplin, în ultimii ani, într-un proces de reforme profunde a sectorului bancar din Republica Moldova. Aceste reforme au adus concetățenilor noștri noi posibilități de interacțiune cu mediul financiar și servicii moderne. Toate acestea trezesc interesul consumatorilor de a se informa, de a afla cât mai multe despre lumea finanțelor. Adică de a cunoaște, dar și de a-i ajuta pe alții să descopere lucruri utile pentru a avea o calitate mai bună a vieții”, a remarcat la eveniment guvernatorul Băncii Naționale, Octavian Armașu.
Evenimentul cu genericul „Educația financiară – un beneficiu personal, social și economic” a reunit participanți din Republica Moldova, România, Slovacia și Ungaria. Acesta a fost organizat în contextul procesului de educație financiară, pe care Banca Națională a Moldovei îl desfășoară în susținerea cetățenilor interesați de subiectul financiar.









































































