14:04:29 03.10.2023
Stiri

Autoritățile au SIMPLIFICAT procedura privind acordarea indemnizației de maternitate. Aceasta va fi oferită din 1 octombrie AUTOMAT, fără a mai depune cereri la casele teritoriale de asigurări sociale

Actualitate 29.09.2022 15:55 Vizualizări954 Autor: Ziarul National
Autoritățile au SIMPLIFICAT procedura privind acordarea indemnizației de maternitate. Aceasta va fi oferită din 1 octombrie AUTOMAT, fără a mai depune cereri la casele teritoriale de asigurări sociale


Indemnizația de maternitate va fi acordată, din 1 octombrie curent, automat, fără necesitatea de a depune o cerere la casele teritoriale de asigurări sociale.

Potrivit modificărilor operate astăzi de Guvern la Regulamentul cu privire la condițiile de stabilire, modul de calcul și de plată a indemnizațiilor pentru incapacitatea temporară de muncă, indemnizația de maternitate va fi stabilită de casele teritoriale de asigurări sociale în baza certificatului medical pentru maternitate, transmis de către prestatorii de servicii medicale prin intermediul Portalului certificatelor de concediu medical.

Datele din certificat vor fi examinate în decurs de 15 zile calendaristice, iar dacă informația prezentată va fi incorectă sau incompletă, acest termen va fi extins până la 45 de zile.

Indemnizația de maternitate este achitată în mărime de 100% din venitul mediul lunar asigurat tuturor femeilor asigurate, soțiilor aflate la întreținerea soților asigurați și șomerelor aflate la evidență în instituțiile medico-sanitare din R. Moldova.

Menționăm că noua procedură de acordare a indemnizației de maternitate nu se va aplica retroactiv, iar pentru concediile de maternitate acordate până la 1 octombrie 2022, aceasta va fi solicitată conform reglementărilor actuale, adică prin depunerea cererii la casele teritoriale de asigurări sociale.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.10.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Druță, ideologul...

29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md