23:16:30 01.03.2024
Stiri

ASP va elibera duminică, în ziua alegerilor locale, buletine de identitate provizorii pentru ca cetățenii Republicii Moldova care nu le dețin să poată vota

Actualitate 02.11.2023 09:51 Vizualizări903 Autor: Ziarul National
ASP va elibera duminică, în ziua alegerilor locale, buletine de identitate provizorii pentru ca cetățenii Republicii Moldova care nu le dețin să poată vota ASP


Centrele multifuncționale ale Agenției Servicii Publice (ASP) vor elibera gratuit duminică, în ziua desfășurării alegerilor locale generale din 5 noiembrie, buletine de identitate provizorii cetățenilor Republicii Moldova cu vârsta peste 18 ani, care în ziua scrutinului nu vor deține acte de identitate pentru a vota.

Instituția precizează că, în ziua desfășurări scrutinului, pot solicita și obține gratuit buletine de identitate provizorii persoanele înregistrate la domiciliu sau la reședința temporară până la data de 5 august curent, precum și cele care și-au schimbat domiciliul sau reședința temporară în perioada 7 august - 3 noiembrie curent în aceeași unitate administrativ-teritorială (comună, oraș, municipiu);

De asemenea, de buletine de identitate provizorii vor putea beneficia studenții și elevii cu drept de vot, înmatriculați la instituțiile de învățământ în localitatea în care și-au stabilit domiciliul sau reședința temporară după data de 5 august curent, la prezentarea carnetului de student/ elev cu înscrieri privind instituția de învățământ la care sunt înmatriculați din localitatea respectivă.

Potrivit ASP, în ziua desfășurării alegerilor locale generale vor putea primi buletine de identitate și cetățenii care au solicitat aceste acte până la data de 3 noiembrie 2023.

Pe 5 noiembrie curent, în ziua în care cetățenii R. Moldova își vor alege primarii și consilierii locali, toate centrele multifuncționale ale Agenției Servicii Publice vor activa de la ora 7:00 până la ora 21:00.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Spețoperația hibridă...

26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md