09:42:20 04.12.2022
Stiri

Asociația Medicală Botanica, dotată cu echipament modern pentru ultrasonografie: Japonia oferă peste 80 de mii de dolari

Actualitate 05.10.2022 10:03 Vizualizări582 Autor: Ziarul National
Asociația Medicală Botanica, dotată cu echipament modern pentru ultrasonografie: Japonia oferă peste 80 de mii de dolari


Asociația Medicală Teritorială Botanica va procura un ultrasonograf performant cu funcție de elastografie cu bani oferiți de Japonia.

Echipamentul nou asigura oferirea unor servicii sonografice calitative, care vor permite diagnosticarea precoce a bolilor și aplicarea măsurilor curative necesare.

Un contract în valoare de 80 745 de dolari care prevede sporirea capacităților acestei instituții medicale a fost semnat marți la Ministerul Sănătății de către Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Katayama Yoshihiro.

„Vreau să felicit AMT Botanica, care a muncit mult la elaborarea acestei propuneri de grant. Sunt convins că veți depune efort maxim pentru a finaliza cu succes proiectul propus, iar aparatul de ultrasonografie va fi utilizat eficient pentru binele tuturor chișinăuienilor și persoanelor din Ucraina care și-au găsit aici refugiul după declanșarea războiului”, a declarat ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Katayama Yoshihiro.

Banii vor fi alocați de Guvernul Japoniei prin Programul „Kusanone”, lansat în Republica Moldova în anul 2008. Până la semnarea contractului prezent, Guvernul Japoniei a oferit 79 de granturi în sumă de 6,7 milioane de dolari, dintre care 50 de proiecte, în sumă de 4,4 milioane de dolari, au fost în domeniul sănătății.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.12.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // România întreagă, un...

01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

29.11.2022 11:33 Cazimir Țino Cazimir Țino: Riscurile și erorile Ch...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md