09:32:53 14.05.2025
Stiri

Aşa faci cel mai bun PORUMB fiert. Secretul pe care puţină lume îl ştie

Știri 20.07.2017 10:30 Vizualizări2672
Aşa faci cel mai bun PORUMB fiert. Secretul pe care puţină lume îl ştie Sursa: realitatea.net

Porumbul fiert este pe placul multora dintre noi, dar, cu toate acestea, nu mulţi sunt cei care ştiu cum se fierbe corect porumbul. Tehnica este foarte simplă, iar rezultatul este delicios.

Porumbul trebuie fiert rapid şi nu trebuie să fie lăsat să stea prea mult timp în apa fierbinte. Cel mai bun porumb pentru fiert este cel crud, ce are încă lăptişor în boabelor sale. Dacă este gătit în exces, porumbul se usucă repede.

Ingrediente:

porumb proaspăt

unt

sare şi piper

Mod de preparare:

1. Alegeţi o oală suficient de încăpătoare pentru cantitatea de porumb pe care vreţi să o fierbeţi.

2. Adăugaţi apă astfel încât să acopere complet ştiuleţii şi lăsaţi pe foc până da într-un clocot. Unele persoane adaugă zahăr în apă pentru ca porumbul să capete un gust mai bun, însă niciodată nu se adaugă sare, căci sarea întăreşte porumbul.

3. Adăugaţi porumbul şi acoperiţi oala cu un capac. Nu sunt necesare decât patru sau cinci minute pentru ca apa să dea din nou în clocot.

4. După ce apa a dat în clocot, scoateţi porumbul din apă. Porumbul este perfect gătit şi deloc crud. Cu toate acestea, timpul de fierbere al porumbului depinde de preferinţele fiecăruia, unii preferând să lase porumbul la fiert chiar şi până la 10 minute.

5. Serviţi cu sare, piper şi unt.

Sursa: realitatea.net

Autor:
Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

27.12.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Maia Sandu, al doile...

Sondaj
Ce scenariu pare mai realist?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte