05:31:30 23.06.2021
 
Stiri

ANCHETĂ // Uniforma militară pe care deputatul Ștefan Gațcan a purtat-o pe 9 mai NU i-a fost acordată de către Ministerul Apărării: „Regretăm astfel de incidente care știrbesc din imaginea Armatei Naționale”

Actualitate 17.05.2021 19:05 Vizualizări1696 Autor: Ziarul National
ANCHETĂ // Uniforma militară pe care deputatul Ștefan Gațcan a purtat-o pe 9 mai NU i-a fost acordată de către Ministerul Apărării: „Regretăm astfel de incidente care știrbesc din imaginea Armatei Naționale”
Deputatul socialist Ștefan Gațcan, în uniformă militară la 9 mai, deși a activat medic toată viața


Deputatul socialist Ștefan Gațcan nu ar fi obținut uniforma militară de gală pe care da purtat-o pe 9 mai la Complexul memorial „Eternitate” de la Ministerul Apărării, instituție condusă de Victor Gaiciuc, fostul consilier al lui Igor Dodon.

Conducerea ministerului amintit a desfășurat o anchetă, după ce gestul lui Gațcan, medic de profesie, a fost criticat, inclusiv de către militari.

„O bătaie de joc față de întreg corpul de ofițeri, față de Armata Națională și față de acest stat (dacă mai este stat). El nu are dreptul nici moral nici legal să poarte această uniformă. (...) Strigător la cer și o insultă pentru toți cei cu uniformă este faptul că gradul militar afișat pe epoleții uniformei este cel al militarilor regimului separatist și cel al ofițerilor din armata rusească. Mai mult, cascheta ce o ține în mână este cu totul de la alt tip de uniformă, iar combinația lor este interzisă conform regulamentelor militare. Deci, ce a reușit să ciordească (fure - n.r.) din depozitele Armatei Naționale, aceea poartă. Bătaie de joc de cinstea, onoarea și demnitatea ofiterilor Armatei Naționale”, a scris, de exemplu, pe Facebook Vitalie Marinuță, fost ministru al Apărării.


De cealaltă parte, Ministerul Apărării susține că nu i-a oferit nicio uniformă socialistului Gațcan.

„În urma verificărilor efectuate de persoanele responsabile din cadrul Marelui Stat Major al Armatei Naţionale s-a constatat că toate uniformele de gală, incluse în registrele de evidenţă ale depozitelor Armatei Naţionale, se află în depozitele de echipament. Uniformele de gală pentru militarii pe contract au început să fie confecţionate din anul 2010, toate fiind trecute în registrele de evidenţă pentru asigurarea militarilor. Rezultatele verificărilor arată că în documentele de evidenţă, distribuire sau asigurare cu echipament la care ne-am referit mai sus nu figurează numele Ştefan Gaţcan. Prin urmare, Armata Naţională nu i-a distribuit uniforma de gală persoanei vizate.

Ministerul Apărării regretă astfel de incidente, care ştirbesc din imaginea Armatei Naţionale, pentru că în instituţia militară se respectă cu stricteţe Regulamentul cu privire la portul uniformei militare”, arată Minisiterul Apărării într-un comunicat de presă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


I.Vasile 17.05.2021 20:05

Cred că a fost vaccinat cu sputnic - v înainte de paradă...

F. Mazur 17.05.2021 21:59

Doamne, de ce pedepseşti Ţara Republica Moldova şi îi faci deputaţi pe aşa clowni jalnici ca acest dobitoc rătăcit prin vii, pe nume omenesc Gaţcan?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ultima redută a Rusi...

18.06.2021 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ne amenință Ru...

14.06.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu pași mici s-a mer...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md