13:31:05 26.06.2022
Stiri

Anchetă finalizată la Spitalul „Sfânta Treime”! Doi medici au fost DEMIȘI

Social 10.08.2015 12:42 Vizualizări886 Autor: Stela Mihailovici
Anchetă finalizată la Spitalul „Sfânta Treime”! Doi medici au fost DEMIȘI


Comisia instituită de Direcția Sănătate din cadrul Primăriei Chișinău pentru a efectua o anchetă la Spitalul „Sfânta Treime”, unde zece pacienți au avut complicații după operații de cataractă, a finalizat cercetările.

Comisia a stabilit că nu a fost monitorizat și efectuat corect procesul de dezinfecție și sterilizare chimică a instrumentelor folosite la intervențiile chirurgicale.

„Lipsa evidenței soluțiilor dezinfectante în blocul de operații, implicarea personalului necalificat în procesul de dezinfecție și nerespectarea standartelor de dezinfectare chimică. Nu este vorba despre un agent bacterian așa cum s-a vorbit anterior. Este vorba despre un agent chimic”, a declarat astăzi șeful Direcției Sănătate, Mihai Moldovanu, care a prezentat rezultatele anchetei.

După acest caz, directorul spitalului, Oleg Crudu, s-a ales cu mustrare, iar șeful blocului operator și medicul epidemiolog vor fi eliberați din funcții. Epidimiologul Simion Terente și-a luat concediu imediat după incident și va fi demis când revine. Directorul spitalului urmează să aplice sancțiuni și altor angajați care au avut tangențe cu acele intervenții chirurgicale.

În prezent, un singur pacient dintre cei care au suferit complicații după oparația de catarcată a rămas internat în spital. „Ceilalți au fost externați cu ameliorarea stării sănătății. Vor fi sub monitorizare”, a precizat Moldovanu.

Funcționarul a mai spus că nicio persoană dintre cele care au avut de suferit nu s-a adresat în instanța de judecată pentru a cere despăgubiri morale și materiale.

Amintim că zece pacienți care au fost operați la Spitalul „Sfânta Treime” din municipiul Chișinău au acuzat complicații după intervenția chirurgicală. Activitatea sălilor de operații oftalmologice fusese sistată.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // În epicentrul bătăli...

20.06.2022 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine e mai mare patriot

17.06.2022 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi într-o barcă, al...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md