Alteța Sa Regală, Principesa Sofia a României, în vizită la Mitropolia Basarabiei: „Această întâlnire subliniază legătura solidă între două instituții, care au un rol crucial în consolidarea unității identitare și spirituale”


Alteța Sa Regală, Principesa Sofia a României, care întreprinde o vizită în R. Moldova, a fost primită ieri la sediul Mitropoliei Basarabiei.
Potrivit unui comunicat al Mitropoliei Basarabiei, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Petru, a purtat un dialog constructiv cu Alteța Sa Regală, abordând subiecte de mare importanță precum filantropia, educația, spiritualitatea și cultura poporului român basarabean. „Această întâlnire subliniază legătura solidă dintre Casa Regală a României și Biserica Ortodoxă Română din Basarabia, două instituții care au un rol crucial în consolidarea unității identitare și spirituale”, precizează Mitropolia.
La eveniment a participat și Ambasadorul României în Republica Moldova, Cristian-Leon Ţurcanu, care a însoțit delegația Principesei Sofia.
Alteța Sa Regală s-a arătat profund interesată și impresionată de opera social-filantropică a Bisericii Ortodoxe Române din Basarabia.
La finalul discuțiilor, ÎPS Părinte Mitropolit Petru a adus mulțumiri Principesei Sofia a României pentru onoarea conferită Centrului Eparhial de la Chișinău, prin vizita deosebită a unui membru al Casei Regale. Totodată, în semn de înaltă prețuire și dragoste creștinească, ÎPS Părinte Mitropolit a oferit Alteței Sale Regale o icoană argintată a Maicii Domnului, ocrotitoarea și mijlocitoarea tuturor creștinilor.
La rândul său, Principesa Sofia a înmânat Ierarhului o carte sub propria semnătură, intitulată „Mănăstirea Română: Sărbătorind Comunitățile Spirituale ale României”, exprimând astfel recunoașterea și aprecierea Sa pentru implicarea, jertfelnicia și resursele duhovnicești inepuizabile ale Mitropoliei Basarabiei în slujba binelui societății.
„Această întâlnire remarcabilă reprezintă o dovadă a colaborării strânse dintre instituțiile care susțin dezvoltarea și binele comunității noastre și marchează o pagină importantă în istoria relațiilor dintre Biserica Ortodoxă Română din stânga Prutului și Casa Regală a României”, susțin reprezentanții Mitropoliei.













































































