Adrian Dupu, secretar de stat al DRRM: „Din ce în ce mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova află și înțeleg cât de important este rolul României în proiectul NAȚIONAL de la Chișinău”


Departamentul pentru Relația cu R. Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României investește în proiecte educaționale și culturale din stânga Prutului, „decisive” pentru profilarea unei emoții colective pozitive față de tot ceea ce înseamnă valori europene, cutume culturale românești și principii democratice. Impactul proiectelor sprijinite de DRRM, în noua paradigmă asumată la nivelul conducerii acestei instituții, începe să poată fi corect măsurat inclusiv din punct de vedere sociologic, constată secretarul de stat al DRRM, Adrian Dupu, într-un interviu acordat portalului moldovainvest.newsmoldova.ro.
„Mai ales după izbucnirea conflictului din Ucraina, din cauza agresiunii militare criminale a Rusiei pe teritoriul statului vecin, noi am decis că fiecare proiect finanțat trebuie să aibă un impact cât mai mare pentru comunitățile și cetățenii Republicii Moldova, iar comunicarea strategică a rolului pe care România și Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova îl au în dezvoltarea societății din stânga Prutului să crească organic și sănătos la valori care să nu mai poată fi puse între paranteze de nici un fel de model de propagandă pro-rusă. (...) Din ce în ce mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova află și înțeleg cât de important este rolul României în proiectul național de la Chișinău”, a punctat Adrian Dupu.
Potrivit oficialului de la București, între România și Republica Moldova există un parteneriat strategic funcțional, iar „în acest cadru instituțional în care cele două societăți și economii se apropie din ce în ce mai mult, de la an la an, se operează cu foarte multe oportunități și scenarii”.
„Parteneriatul strategic și-a demonstrat utilitatea atât în perioada pandemiei de COVID – 19, dar și în momentele extrem de dificile prin care Republica Moldova a trecut în ceea ce privește problematica energetică. Dincolo de aceste relații instituționale esențiale, există numeroase contacte economice care generează plusvaloare și profit. România rămâne și astăzi principalul partener economic al Republicii Moldova, iar cele mai recente evoluții economice defi nesc un spațiu și mai generos pentru investiții românești în economia Republicii Moldova. Caracterul predictibil al reformelor este definitoriu pentru viitorul acestor investiții, iar actuala putere de la Chișinău este un garant veritabil că reformele vor fi duse până la capăt. Este foarte limpede pentru toată lumea că apropierea economică dintre cele două țări va căpăta dimensiuni din ce în ce mai consistente, de la an la an”, a mai declarat Adrian Dupu pentru sursa citată.
Secretarul de stat a adăugat că Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova este o instituție a Guvernului României și „orice fel de proiect care poartă marca noastră este un proiect asumat și validat de Guvernul României”.
Citiți AICI interviul integral cu secretarul de stat al DRRM, Adrian Dupu.









































































