Adevărul despre cuptorul cu microunde. Cât de NOCIV este de fapt
Cuptorul cu microunde dispune de un magnetron, tub în care electronii sunt afectaţi de câmpurile magnetice, producându-se radiaţii de microunde la circa 2450 MHz. Acestea interacţionează cu moleculele din alimente, care îşi schimbă polaritatea de la pozitiv la negativ cu fiecare ciclu al undei. În cazul microundelor, această schimbare are loc de milioane de ori pe secundă.
Potrivit HealthyFoodHouse.com, acestea sunt efectele pe care cuptoarele cu microunde le au asupra mâncării:
·Degradează mâncarea și o „golesc” de nutrienți
·Radiațiile distrug și deformează moleculele din alimente, creând compuși radioactivi periculoși
Un studiu desfășurat în Statele Unite a arătat că persoanele care au consumat legume încălzite sau gătite la microunde au experimentat:
·Scăderea numărului de globule albe
·Scăderea nivelului hemoglobinei
·Creșterea numărului de leucocite
·Creștere rapidă a nivelului colesterolului
Cei care consumă în mod frecvent mâncare preparată la microunde s-ar putea confrunta cu următoarele probleme:
·Sistem imunitar slăbit
·Rezistență scăzută la infecții virale și bacteriene
·Cataractă
·Cancer
Sursa: realitatea.net
VIDEO, FOTO // A.S.I.C.S. a dotat gimnaziul din Obreja Veche cu un laborator digital PERFORMANT, în cadrul Programului „Granturi pentru dezvoltare europeană a satelor”: „Instituția noastră putea doar să viseze la așa ceva”
Depozitele de gaze subterane din Ucraina, unde se află şi stocuri europene, inclusiv ale R. Moldova, ATACATE de ruşi. Kievul cere protejarea instalaţiilor
Viceprim-ministra Gherasimov speră ca R. Moldova să deschidă primele capitole de negocieri cu UE la începutul anului 2025: „Situația din regiune ne determină să accelerăm procesele, pentru a fi pregătiți cât mai curând să aderăm la UE”