18:52:10 13.12.2018
 
Stiri

Acordul în baza cărora peste 6 000 de moldoveni au mers LEGAL la muncă în Israel va fi extins pentru încă CINCI ani

Moldovenii în lume 24.09.2018 19:51 Vizualizări2270 Autor: Ziarul National
Acordul în baza cărora peste 6 000 de moldoveni au mers LEGAL la muncă în Israel va fi extins pentru încă CINCI ani
Republica Moldova și Israel vor extinde perioada de valabilitate a Acordului bilateral între Republica Moldova și Israel cu privire la angajarea temporară a lucrătorilor din Republica Moldova în anumite sectoare din Statul Israel pentru o perioadă adiţională de cinci ani.

Până în prezent, în baza acestui acord au fost organizate 12 etape de recrutare și angajare a cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul Statului Israel, reușindu-se organizarea angajării unui număr de 6 082 de lucrători moldoveni, care activează în baza unui contract individual de muncă în peste 20 de companii israeliene.

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi prelungirea termenului de valabilitate a tratatului până la data de 5 ianuarie 2024, deoarece termenul de valabilitate a tratatului urmează să expire pe 5 ianuarie 2019.

Conform documentului, Statul Israel va contribui la asigurarea unui proces de angajare legal, echitabil și bine informat pentru cetățenii Republicii Moldova, care au drept scop desfășurarea unei activități de muncă pe teritoriul Statului Israel (în domeniul construcțiilor) și contracararea colectării de taxe ilegale pentru plasare în câmpul muncii pe teritoriul Statului Israel.

De asemenea, Israelul își asumă să protejeze drepturile la muncă și protecție socială pentru lucrătorii moldoveni pe perioada desfășurării procesului de recrutare, selectare, plecare, sosire, angajare și reîntoarcere.
Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.12.2018 09:31 Nicolae Negru PLDM, un pas umilitor, dar corect

07.12.2018 09:24 Nicolae Negru O coaliție cu PD este inevitabilă

03.12.2018 09:19 Nicolae Negru Filip, Plahotniuc, Putin și Ghimpu

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md