00:37:59 20.07.2024
Stiri

Acord de colaborare între federațiile de gimnastică ritmică de pe cele două maluri ale Prutului. Cele două entități vor organiza un șir de acțiuni comune, în interesul sportivelor din România și R. Moldova

Actualitate 13.09.2023 13:59 Vizualizări1743 Autor: Ziarul National
Acord de colaborare între federațiile de gimnastică ritmică de pe cele două maluri ale Prutului. Cele două entități vor organiza un șir de acțiuni comune, în interesul sportivelor din România și R. Moldova


Gimnastele din R. Moldova și România vor coopera mult mai strâns de acum încolo. Federațiile de gimnastică ritmică de pe cele două maluri ale Prutului au decis să încheie un acord de colaborare și să demareze un șir de acțiuni în comun, în interesul sportivelor.

Potrivit unui comunicat publicat pe pagina de Facebook a FGRS, decizia a fost luată în cadrul unei întrevederi, la București, între președintele Federației de Gimnastică Ritmică Sportivă din R. Moldova, Victoria Federiuc, și președintele Federației Române de Gimnastică Ritmică, Irina Deleanu.

Părțile au făcut un schimb de opinii cu privire la evoluția gimnasticii ritmice pe ambele maluri ale Prutului și au analizat posibilitatea dezvoltării unor relații mai strânse de colaborare între federații, în virtutea apropierii naturale dintre cele două state și apartenenței la un spațiu identitar comun, se menționează în comunicat.

Victoria Federiuc a remarcat faptul că, în special în ultimii ani, gimnastele din România au înregistrat progrese remarcabile, reușind să obțină locuri de frunte în cadrul competițiilor europene și mondiale și chiar să se califice la Jocurile Olimpice din 2024, după o pauză de două cicluri olimpice. În aceste condiții, ea s-a arătat interesată ca această experiență pozitivă să fie împărtășită și cu gimnastele din R. Moldova, pentru a le ajuta să-și crească nivelul de performanță.

La rândul său, Irina Deleanu a apreciat înalt calitățile sportive ale gimnastelor din R. Moldova și-a manifestat deschiderea de a coopera cu federația moldovenească de profil, pentru a le ajuta să se dezvolte profesional.

Astfel, reprezentantele celor două federații au convenit să pună bazele unor proiecte transfrontaliere, care să se axeze pe schimb de experiență, instruire pentru arbitri și antrenori, cantonamente pentru gimnaste, competiții sportive organizate în comun și alte programe educativ-instructive, care să permită apropierea dintre părți și transferul de experiență. În context, președinta Federației de Gimnastică Ritmică Sportivă din R. Moldova și președinta Federației Române de Gimnastică Ritmică au decis să încheie oficial un acord de parteneriat și colaborare, care să stea la baza acțiunilor viitoare.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md