18:42:06 04.04.2020
 
Stiri

Acesta este cântecul care reduce ANXIETATEA conform specialiștilor

Știri 14.11.2017 19:03 Vizualizări1060 Autor: Ziarul National
Acesta este cântecul care reduce ANXIETATEA conform specialiștilor sursa: eva.ro


Anxietatea, acel sentiment de groază, teamă, îngrijorare și panică, nu este un concept nou. Însă, în prezent, s-a descoperit că nivelul anxietății a crescut, mai ales în rândul tinerilor. Iată care este cântecul care reduce anxietatea!

Oamenii de știință au descoperit cântecul care reduce anxietatea

Medicamentele tind să fie tratamentul clasic pentru tratarea anxietății. Terapia cognitivă este o altă abordare des întâlnită. Oamenii se îndreaptă adesea spre meditație, yoga, masaj și alte tehnici de relaxare. Terapia prin muzică a fost, de asemenea, folosită cu succes. Iar neurologii din Marea Britanie au descoperit cântecul care reduce anxietatea cu 65%.

Însă de ce a crescut nivelul anxietății în rândul oamenilor?

Psihologii sunt de părere că are legătură cu motive precum dezvoltarea tehnologică, părinții prea protectori și școlile stricte. Pieter Kruger, un psiholog din Londra, spune că persoanele care simt că nu au de ales sunt, de fapt, mai rezistente, deoarece simt că pot da vina pe viață sau pe alții dacă iau o decizie greșită.

Cu toate acestea, dacă ai o gamă largă de opțiuni, nu ai pe cine să învinovățești decât pe tine. Cu alte cuvinte, devenim obsedați, deoarece vrem să luăm întotdeauna decizia corectă. Petrecem mult timp îngrijorându-ne cu privire la viața noastră.

Generațiile anterioare nu au trecut prin asta. Atunci când ți se spune ce să faci, dispare presiunea pe care o simți. În epoca noastră, luarea deciziilor poate declanșa un tip de paralizie.

De asemenea, tehnologia duce la creșterea nivelului anxietății. Tinerii se simt expuși fără smartphone și îi întâlnești rareori fără ele. Gadgeturile mobile tind să fie fereastra lor către lume și să favorizeze un sentiment de conectare. Dar există și o problemă care apare - frica de a rata ceva ce se întâmplă în lipsa lor.

Cercetătorii de la Mindlab International din Marea Britanie au vrut să afle care este tipul de muzică ce induce cea mai mare stare de relaxare.

Participanții din cadrul studiului au ascultat o serie de melodii, în timp ce oamenii de știință le-au măsurat activitatea creierului, ritmul cardiac, tensiunea arterială și respirația. Au descoperit că un anume cântec denumit Weightless a avut ca rezultat o reducere cu 65% a anxietății pacienților. În mod interesant, cântecul a fost special conceput pentru a induce această stare de relaxare.

Creat de Marconi Union, muzicienii au lucrat cu terapeuți de sunet, pentru a aranja cu atenție armoniile, ritmurile și basul, care încetinesc ritmul cardiac și tensiunea arterială a ascultătorului.

Sursa: eva.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.04.2020 18:14 Ziarul National Victor Chirilă // Creditul rusesc est...

03.04.2020 09:36 Nicolae Negru Nicolae Negru // Starea de sănătate a...

30.03.2020 10:00 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională (2)

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md