21:46:38 20.02.2020
 
Stiri

Această tânără a cumpărat un CUŢIT de bucătărie din supermarket. Din nefericire pentru ea, a pus în coş şi un ...

Știri 04.02.2020 08:00 Vizualizări1753 Autor: Ziarul National
Această tânără a cumpărat un CUŢIT de bucătărie din supermarket. Din nefericire pentru ea, a pus în coş şi un ...


În filmul SF „Minority Report”, criminali şi alţi infractori sunt opriţi înainte să apuce să comită fapte condamnabile. Nu suntem departe de un asemenea scenariu. China a început să folosească la scară largă inteligenţa artificială şi sistemele de recunoaştere facială pentru a încerca să descopere potenţiali infractori.

O parte din tehnologie este furnizată de compania Cloud Walk din Guangzhou. Aceaata dezvoltă un sistem de recunoaştere facială, dar şi tehnologie care urmăreşte mişcările unei persoane. În funcţie de locul în care subiectul merge, dată şi oră, sistemul încearcă să estimeze care este riscul ca persoana respectivă să comită o infracţiune.

De exemplu, cineva care cumpără un cuţit de bucătărie nu atrage atenţia. Dar dacă apoi merge şi cumpără un ciocan şi un sac, riscul ca acea persoană să comită o infracţiune creşte, potrivit unui purtător de cuvânt al Cloud Walk.

Software-ul companiei este conectat la bazele de date ale poliţiei din 50 de oraşe şi provincii.

China nu este prima ţară care foloseşte astfel de tehnologii. Oraşe precum Los Angeles şi Milan le utilizează deja de câţiva ani. Totuşi, în niciun alt stat tehnologia nu este folosită la o scară atât de largă ca în ţara asiatică. Mai mult, SUA şi Italia nu deţin baze de date atât de detaliate cu proprii cetăţeni.

În China sunt montate 170 de milioane de camere video de supraveghere, potrivit firmei de cercetare a pieţei IHS Markit. Acest număr va creşte în perioada următoare.

O tehnologie de recunoaştere facială a fost folosită recent, pentru prima dată în Marea Britanie, pentru a aresta un suspect. Evenimentul s-a petrecut pe în South Wales pe 31 mai, conchide go4it.ro.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.02.2020 17:30 Ziarul National Victor Chirilă // „Armata lui Ciocoi”...

17.02.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Tătucul Dodon simte ...

14.02.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul Ciocoi, primu...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md