16:58:15 03.10.2023
Stiri

„Acasă la origini”: Prima șezătoare, la care doritorii au învățat să-și coase propriile cămăși, organizată la Râșcani

Actualitate 29.05.2023 11:28 Vizualizări884 Autor: Ziarul National
„Acasă la origini”: Prima șezătoare, la care doritorii au învățat să-și coase propriile cămăși, organizată la Râșcani Șezătoarea Basarabiei


Membrii comunității „Șezătoarea Basarabiei” au dat duminică, 28 mai, startul proiectului „Acasa la origini”, implementat cu sprijinul UN WOMEN din Geneva.

Prima șezătoare a avut loc la Muzeul de Istorie și Etnografie din raionul Râșcani, eveniment la care a participat un număr impresionant de „femei și bărbați, maturi si copii, mame și fiice au participat la șezătoare, toți dornici de a-și confecționa propria cămașă”.

Doritorii au beneficiat de un set de materiale pentru a începe propria cămășă, iar membrii comunității, în frunte cu Cristina Dan, au povestit despre structura cămășii, părțile componente ale acesteia, semnificașia motivelor și au inițiat prima etapă în procesul de creare a cămășii.

„Participanții au dat dovadă de un interes sporit și entuziasm, fapt care ne-a motivat să fim receptivi la fiecare etapă și să monitorizăm cu multă atenție evoluția procesului. Totodată, gazdele ne-au organizat excursii la muzeu, la biserica „Adormirea Maicii Domnului” și la alte puncte de atracție, bogate în istorii nemaipomenite, care merită a fi cunoscute. Aducem muțumiri echipei Muzeului de Istorie și Etnografie din Râșcani, directorului Cezar Salagor, preotului Arsenie Bazatin de la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Râșcani și tuturor celor care au fost prezenți la șezătoare”, se arată într-un mesaj al comunității „Șezătoarea Basarabiei”.

Menționăm că scopul proiectuluui „Acasă la origini” este de a iniția cât mai multe comunități de creare și promovare a cămășilor tradiționale. Comunitatea „Șezătoarea Basarabiei” va pune la dispoziție doritorilor materiale gratuite și informație utilă, iar doritorii trebuie să fie „înarmați” cu disponibilitatea de a cunoaște cât mai multe despre cămașa cu altiță.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.10.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Druță, ideologul...

29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md