03:32:06 25.07.2024
Stiri

Academia de Securitate Cibernetică va activa în spațiile UTM: Circa 1 000 de metri pătrați cu săli de instruire și laboratoare tehnologizate

Actualitate 25.09.2023 12:53 Vizualizări1918 Autor: Ziarul National
Academia de Securitate Cibernetică va activa în spațiile UTM: Circa 1 000 de metri pătrați cu săli de instruire și laboratoare tehnologizate UTM


Academia de Securitate Cibernetică, instituția-cheie ce va asigura securitatea cibernetică la nivel național, înființată recent de Guvern, va activa la Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM).

Potrivit UTM, noua entitate va acoperi circa 1 000 metri pătraţi cu spaţii tehnologizate, săli de instruire, laboratoare performante cu modelări ale scenariilor în domeniul securităţii cibernetice, săli tematice, dar şi o sală de evenimente cu capacitatea de peste 400 de persoane.

Banii necesari pentru funcționarea instituției vor veni de la compania Google.

CITIȚI și Academie de Securitate Cibernetică și burse pentru studenții din R. Moldova: Cum va fi cheltuit MILIONUL de dolari oferit de Google republicii noastre

„Din milionul de dolari investit de Google în eforturile tehnologice ale R. Moldova..., 700 de mii de dolari vor fi alocate pentru dezvoltarea Academiei de Securitate Cibernetică, care reprezintă nucleul național de securitate cibernetică, ce își concentrează forțele pe intensificarea instruirii, cercetării, inovației și promovarea celor mai bune practici în securitate cibernetică”, arată UTM.

Această colaborare a fost facilitată de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și propulsată de Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie.

Colaborarea dintre R. Moldova și Google reprezintă un pas semnificativ în evoluția digitală a republicii noastre, iar UTM deține un rol crucial în executarea dezvoltării profesionale și în stabilirea de parteneriate strategice în domeniul CyberSecurity.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md