21:10:01 18.02.2020
 
Stiri

Cincisprezece aplicaţii care ar putea să fie ASCUNSE pe telefonul tău Android. Trebuie DEZINSTALATE imediat

Știri 15.10.2019 15:00 Vizualizări5988 Autor: Ziarul National
Cincisprezece aplicaţii care ar putea să fie ASCUNSE pe telefonul tău Android. Trebuie DEZINSTALATE imediat


Sophos, o companie de cercetare în domeniul securităţii digitale, a realizat o listă cu aplicaţii de tip adware pentru Android, care ar putea fi ascunse pe dispozitivele câtorva milioane de utilizatori din toată lumea. Compania avertizează că aceste aplicaţii au fost disponibile în Google Play Store şi că acestea ar putea fi instalate pe telefoane, chiar dacă nu apar în listele de aplicaţii. Din fericire, există posibilitatea de a le găsi şi dezinstala, informeazî go4it.ro.

În cazul în care apar din senin reclame în aplicaţii şi în interfaţa telefonului vostru Android, s-ar putea să aveţi instalată o aplicaţie de tip „Adware”. De multe ori, aceste aplicaţii sunt „mascate” drept aplicaţii utile precum editoare de imagini, cititoare de coduri QR sau aplicaţii de productivitate, iar Google le aprobă pentru publicare pe Google Play Store. Acestea ar putea fi scoase de Google după o perioadă, dacă primeşte plângeri din partea utilizatorilor, însă aplicaţiile rămân instalate pe telefoanele celor care le-au descărcat deja.

Mai mult, unele folosesc o metodă foarte ingenioasă pentru a rămâne pe dispozitive. După instalare, acestea afişează un mesaj care spune că aplicaţia este „incompatibilă” cu telefonul. Când te întorci în meniul principal, aceasta dispare din lista de aplicaţii instalată. Desigur, aceasta rămâne activă pe telefon şi poate fi găsită în lista de procese active. Totuşi, dezvoltatorii încearcă să mascheze numele procesului, pentru a fi greu de identificat.

Lista publicată de Sophos include 15 aplicaţii periculoase pentru Android. Acestea sunt listate după numele proceselor, care pot fi oprite şi dezinstalate folosind meniul Setări > Aplicaţii. Dacă găsiţi una dintre aceste aplicaţii în listă, este important să le opriţi imediat. Nu numai că reclamele afişate de ele sunt enervante şi vă pot afecta experienţa de utilizare a telefonului, însă acestea consumă trafic internet şi baterie în plus. Mai mult, reclamele ar putea duce către site-uri „dubioase”, care ar putea să încerce să vă fure datele personale sau conturile online.

15 aplicaţii de tip „adware” pentru Android

 1. free.calls.messages
 2. com.a.bluescanner
 3. com.bb.image.editor
 4. com.cc.image.editor
 5. com.d.bluemagentascanner
 6. com.doo.keeping
 7. com.e.orangeredscanner
 8. com.hz.audio
 9. cos.mos.comprehensive
 10. com.garbege.background.cutout
 11. com.hanroom.cutbackground
 12. com.jiajia.autocut.photo
 13. com.jiakebull.picture.background
 14. com.fruit.autocut.photo

În cazul în care încă aveţi aplicaţiile în lista din App Tray, iată cum arată pictogramele pentru a le putea identifica mai uşor:

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.02.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Tătucul Dodon simte ...

14.02.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul Ciocoi, primu...

10.02.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Candidatul comun al ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md