05:13:04 02.07.2022
Stiri

Zeci de funcționari vamali din R. Moldova, vizită de studiu pentru a se familiariza cu cele mai noi proceduri vamale la un aeroport din București și la portul Constanța, cu sprijinul SUA

Actualitate 23.06.2022 09:18 Vizualizări700 Autor: Ziarul National
Zeci de funcționari vamali din R. Moldova, vizită de studiu pentru a se familiariza cu cele mai noi proceduri vamale la un aeroport din București și la portul Constanța, cu sprijinul SUA


Un grup de 30 funcționari vamali din R. Moldova va participa, în perioada imediat următoare, la un atelier de lucru privind procedurile vamale la aeroport ce se va desfășura la București, iar un grup de 10 funcționari vamali va fi organizată o vizită de studiu la portul Constanța.

Subiectul a fost abordat miercuri de conducerea Serviciului Vamal al Republicii Moldova și reprezentanții Programului de Dezvoltare a Dreptului Comercial (CLDP) din cadrul Departamentului de Comerț al SUA.

În cadrul ședinței au fost identificate posibilitățile de organizare a instruirilor și schimbului de experiență pentru funcționarii vamali de către Program. Totodată, pe agenda discuției s-au regăsit și subiectele aferente digitalizării procedurilor vamale, precum și instituirea Ghișeului Unic vamal.

Directorul adjunct al Serviciului Vamal, Lidia Ababii, a mulțumit reprezentanților Programului CLDP pentru intenția de a acorda sprijin în consolidarea capacităților funcționarilor vamali și a exprimat deschiderea instituției pentru continuitatea colaborării fructuoase.

La rândul său, reprezentanții Programului CLDP au salutat deschiderea manifestată de către Serviciul Vamal, accentuând că scopul Programului este de a consolida eficiența instituției în domeniul facilitării comerțului, reducerii formalităților aferente acestui domeniu, precum și diversificării coridoarelor de comerț, pentru a fi simplificate acțiunile de import/export pe diferite căi, acțiuni ce într-un final vor spori tranzacțiile cu mărfuri.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.07.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre sancțiuni

27.06.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Noua Românie mare” ...

24.06.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // În epicentrul bătăli...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md