03:00:47 27.05.2024
Stiri

Vladimir Putin ar apela la sosii pentru apariţiile în public. Experţii, despre cei care şi-ar risca viaţa pentru liderul rus: „Au operaţii estetice”

Actualitate 21.03.2023 11:59 Vizualizări1211 Autor: Ziarul National
Vladimir Putin ar apela la sosii pentru apariţiile în public. Experţii, despre cei care şi-ar risca viaţa pentru liderul rus: „Au operaţii estetice”


Folosirea unor sosii, când vorbim de șefii de stat, este o practică deja cunoscută, dar oficial nimeni nu o recunoaște. Așa că nu ar trebui să surprindă pe nimeni declarațiile unui fost ofițer KGB care spunea recent că Vladimir Putin ar apela la sosii pentru apariţiile în public. Ceea ce poate fi surprinzător este numărul acestora și faptul că, mai spun experții, aceștia își riscă viaţa pentru liderul rus.

La o simplă căutare pe internet aflăm că de-a lungul anilor au existat oameni de stat și chiar celebrități care au avut undeva într-un colț de lume o sosie. Conform definiției, o sosie, dublură sau doppelgängereste o persoană care seamănă foarte mult din punct de vedere fizic cu o altă persoană, cu excepția cazurilor de gemeni și a altor cazuri de asemănare familială.”

Dacă ne uităm pe lista celebrităților și a sosiilor lor vom găsi nume importante, precum verii primari Țarul Nicolae al II-lea și Regele George al V-lea, care semănau ca două picături de apă, sau Mikheil Gelovani, un actor georgian care fusese sosia lui Iosif Stalin, și care l-a interpretat pe liderul sovietic în filmele de propagandă din anii ’30 și ’40, sau, de ce nu, pe Jeannette Charles care a lucrat, de la începutul anilor 1970, ca sosie a reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Pe lângă aceste nume, conform unor conspirații, majoritatea șefilor de stat și guverne ar fi avut sau au sosiile lor, care merg în locul acestora la diferite evenimente, în ideea de a fi protejați. Printre aceștia, conform unor declarații, s-ar afla și liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, iar informațiile legate de acest aspect nu sunt de ieri de azi.

Vladimir Putin, încă din primii ani de președenție s-a remarcat prin modul său neinhibat de a apărea în public, în locuri în care, în mod normal, securitatea ar trebui să fie extrem de dură. Recentele sale apariții, în plin război, într-unul din orașele ocupate de armata sa, Mariupol, au readus în discuție faptul că Vladimir Putin ar apela la sosii pentru apariţiile în public.

De altfel genul acesta de informații aveau să fie puse în discuție de un fost ofițer KGB, Serghei Jirnov, un fost coleg al lui Vladimir Putin, care afirma că la evenimente importante sunt angajate sosii, după ce liderul de la Kremlin a fost văzut gesticulând cu fervoare și atingându-și în mod repetat nasul.

Această acuzație a fost lansată în urma difuzării unei înregistrări video în care apare un președinte rus deosebit de animat la o fabrică de elicoptere din Siberia. Imaginile îl surprind pe acesta gesticulând cu fervoare și atingându-și în mod repetat nasul, comportamente care nu sunt tipice lui Putin.

Serghei Jirnov și-a schimbat poziția cu privire la subiectul folosirii de dubluri de corp de către Putin, după ce anterior respinsese astfel de afirmații ca fiind „teorii ale conspirației”. El a comparat un discurs oficial ținut de Putin la 21 februarie, cu o apariție la un concert pro-război, a doua zi, la Moscova.

Apariția surprinzătoare a liderului de la Kremlin la Mariupol nu a rămas fără reacții, șeful serviciilor de informații militare din Ucraina susținând imediat că președintele rus a folosit trei sosii care și-au făcut operații de chirurgie plastică pentru a semăna cu el.

Generalul-maior Kirilo Budanov, șeful serviciilor de informații militare din Ucraina, a afirmat că cele trei sosii sunt folosite pentru a ascunde pierderea controlului lui Putin la Kremlin. Această sugestie vine în contextul în care tot mai multe voci susțin că Putin suferă de o serie de boli, printre care Parkinson și cancer.

Într-un interviu acordat publicației „Mail on Sunday”, Budanov a afirmat că serviciile secrete ucrainene au detectat dubluri ale lui Putin care i-au ținut locul la o serie de ocazii speciale în trecut, dar că acest lucru a devenit o practică obișnuită în prezent.

„Știm în mod specific despre trei persoane care continuă să apară, dar câte sunt, nu știm. Toți și-au făcut operații estetice pentru a arăta la fel.Singurul lucru care îi dă de gol este înălțimea lor. Este vizibilă în videoclipuri și fotografii. De asemenea, gesticulația, limbajul corpului și lobii urechilor, deoarece aceștia sunt unici pentru fiecare persoană Marea întrebare este dacă adevăratul Putin mai există?”, a declarat Budanov pentru „Mail on Sunday”.

De luni de zile circulă zvonuri despre starea de sănătate precară a președintelui rus, în vârstă de 69 de ani, iar la începutul acestui an, un aliat apropiat al acestuia, Nicolai Patrușev, i-ar fi ținut locul lui Putin în timpul consultațiilor medicale regulate. La vremea respectivă, Budanov a susținut că Putin a fost înlocuit de o sosie în timpul unei călătorii în Iran.

Aceeași teorie au enunțat-o alte două mari publicații, The Guardian și The Washington Post, dar niciuna din aceste afirmații nu a fost dovedită, chiar dacă experții în limbajul corpului spun că nu de puține ori în locul lui Vladimir Putin ar fi fost alte persoane care ar fi suferit operații estetice.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.05.2024 10:20 Ziarul National Nicolae Enciu // Modernizarea economi...

24.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Căutarea unui candid...

20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md