05:03:56 09.05.2021
 
Stiri

Viticultorii din R. Moldova au obținut cea mai MICĂ recoltă de struguri din ultimii zece ani din cauza secetei: Cantitatea vinului produs a scăzut de aproape două ori

Actualitate 05.04.2021 10:27 Vizualizări541 Autor: Ziarul National
Viticultorii din R. Moldova au obținut cea mai MICĂ recoltă de struguri din ultimii zece ani din cauza secetei: Cantitatea vinului produs a scăzut de aproape două ori


Viticultorii din R. Moldova au înregistrat în anul trecut cea mai mică recoltă de struguri și cel mai scăzut randament din ultimii 10 ani din cauza pandemiei, dar și a secetei din vara anului 2020.

Potrivit datelor Oficiului Național al Viei și Vinului, recolta de struguri a scăzut în anul 2020 cu 39,2%, iar cantitatea vinului produs - cu 42,2%. Totuși, vinurile roșii produse din roada 2020 sunt de calitate superioară, cu un potențial ridicat de maturitate.

Statisticele mai arată că în anul 2020 exporturile de producție vitivinicolă au scăzut cu 12% în volum şi cu 7% în valoare. În schimb, exporturile vinurilor îmbuteliate a crescut cu 9%, creșterea fiind înregistrată în majoritatea țărilor de export.Pe parcursul anului 2020, companiile vinicole din R. Moldova au înregistrat un număr-record de peste 950 de medalii pentru vinurile moldovenești, depășind reușitele anului 2019.

Menționăm că Republica Moldova este statul cu cea mai mare densitate a podgoriilor din întreaga lume, fiind inclusă în lista primelor 10 țări producătoare și exportatoare de vinuri din lume. Fiecare al patrulea moldovean din mediul rural activează în sectorul vitivinicol, în total circa 150 de mii de oameni.

Vinurile din R. Moldova sunt exportate în peste 60 de state ale lumii și ocupă 2% din volumul mondial de vin exportat.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că instituțiile de învățământ din R. Moldova trebuie să revină totalmente la prezența fizică la ore a elevilor după vacanța de Paște?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md