11:23:16 20.04.2024
Stiri

VIDEO // Un nou figurant în dosarul omorului unui moldovean în nordul Franței. Organele de drept din R. Moldova și Franța au audiat bănuitul la Bălți

Actualitate 04.09.2023 10:40 Vizualizări1563 Autor: Ziarul National
VIDEO // Un nou figurant în dosarul omorului unui moldovean în nordul Franței. Organele de drept din R. Moldova și Franța au audiat bănuitul la Bălți


Poliția R. Moldova a reținut un nou figurant în dosarul omorului unui cetățean moldovean în nordul Franței, crimă comisă în septembrie 2021. Pentru că R. Moldova nu-și extrădează proprii cetățeni, audierea bănuitului de 38 de ani a avut loc la Bălți, în incinta sediului Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate (PCCOCS). La audieri au participat și ofițerii de investigații din localitatea Amiens, Franța, acolo unde a fost îngropată victima.

Totodată, organele de drept din cele două state au dispus efectuarea unei expertize ADN în privința bănuitului, iar probele au fost trimise în Franța.

Suplimentar, în Franța se află în arest preventiv alți cinci cetățeni ai R. Moldova, cu vârste cuprinse între 28 și 45 de ani, originare din Bălți și Cahul.

Acțiunile de urmărire penală sunt efectuate de o echipă comună de investigații din Franța și R. Moldova. Omorul a fost comis în septembrie 2021. Până să fie omorât, victima de 29 de ani, membrul unei grupări criminale, accidentase, la revenirea din Belgia, automobilul pe care-l conducea, iar la fața locului s-au prezentat forțele de ordine franceze. Sosite la fața locului, autoritățile franceze au confiscat din automobilul accidentat țigări introduse ilegal în Franța, în valoare de circa 260 000 euro. Ulterior, superiorii victimei din organizația criminală „Kitaeț” („Chinezul,” din limba rusă) i-au cerut victimei să returneze echivalentul în bani a țigărilor confiscate. Pentru că victima nu avea banii respectivi, capii grupării au recurs la răfuiala fizică.

Menționăm, printre cei cinci arestați se numără și organizatorul omorului – persoana de încredere al hoțului în lege „Kitaeț”, care era responsabilă și de acumularea banilor pentru organizație. Prin urmare, liderul organizației a fost anunțat în căutare și în acest dosar, suplimentar anunțării lui în căutare în 2020 pentru trafic de droguri.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md