03:23:37 25.07.2024
Stiri

VIDEO // Un locuitor din satul Munteni, la un pas să AGRESEZE, cu copilul în brațe, un militar american, participant la exercițiul „Scutul de Foc/Rapid Trident - 2023”: „Ce căutați aici? Uăiii, go home”

Actualitate 19.09.2023 16:42 Vizualizări1493 Autor: Ziarul National
VIDEO // Un locuitor din satul Munteni, la un pas să AGRESEZE, cu copilul în brațe, un militar american, participant la exercițiul „Scutul de Foc/Rapid Trident - 2023”: „Ce căutați aici? Uăiii, go home” Realitatea.md


Un bărbat din satul Munteni, raionul Cimișlia, a fost la un pas să sară la bătaie la un militar american, participant la exercițiul multinațional „Scutul de Foc/Rapid Trident - 2023”. Bărbatul recalcitrant avea un copil de un an în brațe și țipa la militari să se ducă de pe cota sa.

Militarii moldoveni, români și americani continuă deplasarea cu unități de tehnică din dotarea Armatei Naționale pe traseele din republică și executarea misiunilor în conformitate cu scenariul exercițiului. În ultimele zile, aceștia au putut fi văzuți prin zonele adiacente localităților din raioanele Hâncești, Cimișlia, Ialoveni, Anenii Noi, Criuleni și altele.

În satul Munteni, raionul Cimișlia, a avut loc un incident, care putea să degenereze. Un bărbat și-a luat copilul de un an în brațe și a început să amenințe participanții la exercițiu. Potrivit unui video făcut public de Realitatea, bărbatul a pretins că militarii sunt pe pământul lui și i-a somat să plece.

„De unde ești? Scoate gloanțele din automat! Scoate, uăiii, magazinul chiar acum. De unde ești, ce căutați aici? Care exercițiu? Lasă că vă arăt eu. Ce căutați pe pământul meu? Where are you from? Ce căutați la mine pe pământ? It's my space. Chemați poliția, chemați pe cine vreți! Arată-mi ce fel de gloanțe ai? Dacă sunt oarbe, atunci merg acasă. Uăii, ucraineanule... Unde-s negrii ceea? Americanii, veniți încoace. De unde ești? Where are you from? America? Go home! Chemați pe cine vreți, ce o să-mi facă mie cu copil mititel?”, s-a dat în spectacol bărbatul.

Ulterior, locuitorul din Munteni i-a înjurat ca la ușa cortului pe militarii prezenți la exercițiul multinațional, iar la un moment dat s-a năpustit asupra unui american.

Menționăm că exercițiul „Scutul de Foc/Rapid Trident 2023” la care participă circa 500 de militari din R. Moldova, România și SUA se va desfăşura până pe 22 septembrie curent.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md