05:06:14 08.12.2023
Stiri

VIDEO // Trei SPORTIVI de performanță, implicați într-un caz de ȘANTAJ. Tinerii își foloseau PUMNII pentru a obține mii de euro de la un bărbat din Hâncești

Actualitate 02.12.2022 09:45 Vizualizări1927 Autor: Ziarul National
VIDEO // Trei SPORTIVI de performanță, implicați într-un caz de ȘANTAJ. Tinerii își foloseau PUMNII pentru a obține mii de euro de la un bărbat din Hâncești


Trei bărbați cu vârste cuprinse între 34 și 35 de ani din Ocnița, Găgăuzia și Chișinău, sportivi de performanță, au fost reținuți pentru 72 de ore, după ce ar fi șantajat un bărbat de 39 de ani din Hâncești. Bănuiții pretindeau că victima ar avea o datorie și, prin amenințări și chiar agresiune fizică, estorcau de la acesta mii de euro.

Suspecții au fost documentați aproape o lună de către ofițerii Inspectoratului Național de Investigații și angajații Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Din luna octombrie, suspecții, sub pretextul unei datorii financiare inventate, însoțite de violență fizică, cu aplicarea multiplelor lovituri cu pumnii peste diferite părți ale corpului și amenințându-l cu distrugerea bunurilor personale prin incendiere, pretindeau de la victimă 6 000 de euro.

Oamenii legii au mai stabilit că bănuiții, sportivi de performanță, veneau acasă la victimă la diferite ore și, prin amenințări cu moartea și răfuială fizică, pretindeau mijloacele financiare.

Ofițerii de investigație, cu suportul mascaților de la BPDS „Fulger”, au descins pe 30 noiembrie cu percheziții la domiciliile figuranților în Chișinău, de unde au ridicat arme, mijloace financiare, acte ce confirmă implicarea bănuiților în estorcări de bani, precum și alte date și informații relevante cazului.

Doi dintre bănuiți anterior au fost în vizorul organelor de aplicare a legii pentru comiterea infracțiunilor de punere în circulației a drogurilor, escrocherii, precum și vătămarea intenționată a integrității corporale.

Aceștia riscă închisoare de la 5 la 7 ani.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Scena politică a R. M...

04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md