10:18:03 18.05.2024
Stiri

VIDEO // Tot Andrușul de Sus face SPORT grație unui proiect implementat de A.S.I.C.S.Teren de fitness este frecventat și de PENSIONARI: „Vin aici cu toate vecinele în toată seara și facem exerciții”

Actualitate 07.05.2024 16:40 Vizualizări2497 Autor: ZiarulNational
VIDEO // Tot Andrușul de Sus face SPORT grație unui proiect implementat de A.S.I.C.S.Teren de fitness este frecventat și de PENSIONARI: „Vin aici cu toate vecinele în toată seara și facem exerciții”


Programul „Granturi pentru dezvoltare europeană a satelor” desfășurat de Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.) a ajuns și în satul Andrușul de Sus, raionul Cahul! În această localitatea a fost amenajat un teren de fitness – o investiție de 100 000 de lei pe care A.S.I.C.S. și-a asumat-o plenar.
Primarul localității, Ina Codreanu a aplicat la acest program pe vremea când era administratorul A.O. „Valea Dragă” din satul Andrușul de Sus. Ideea i-a apărut după ce a auzit la un post TV despre „Granturile pentru dezvoltarea europeană a satelor”.

„Mă bucur foarte mult că astăzi, deja în calitate primar al localității, avem posibilitatea să inaugurăm acest teren de fitness. Noi suntem cu inițiativă, ne dorim să realizăm multe lucruri, dar nu avem resurse suficiente. A.S.I.C.S. ne-a oferit această oportunitate. Vă mulțumim din suflet că existați și ne susțineți!”, a menționat Ina Codreanu.

Proiectul destinat localnicilor de toate vârstele și-a demonstrat din start utilitatea. De la elevi și până la pensionari trecuți de 80 de ani – toată lumea face sport!

„Acest teren este foarte important. Toată comunitatea beneficiază gratuit de el! Suntem recunoscători că avem un astfel de spațiu în satul nostru!”, a menționat eleva Felicia Basarab.

Aceasta a fost completată de Maria Ciobanu, o pensionară din Andrușul de Sus. „Vin aici cu toate vecinele în toată seara și facem exerciții. Ne bucurăm pentru amenajarea acestui spațiu destinat tuturor: copii, părinți și bunici! Vă mulțumim!”

„Avem nevoie de generații sănătoase, indiferent de vârstă. Mișcarea înseamnă viață, iar aceste aparate sunt foarte bune pentru toate grupurile de mușchi!”, a adăugat profesoara de Educație Fizică, Tatiana Nucă.Programul „Granturi pentru dezvoltare europeană a satelor” a fost implementat cu un buget total de 2 000 000 de lei. A.S.I.C.S. a finanțat 20 de proiecte locale din domenii precum educație, sănătate, cultură și infrastructură. Suma maximă pentru implementarea proiectelor care au întrunit criteriile de eligibilitate este 100 000 de lei.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md