22:13:43 12.04.2021
 
Stiri

VIDEO // Protest INEDIT la sediul Poliției de Frontieră. O femeie s-a DEZBRĂCAT în lenjerie intimă în fața instituției

Actualitate 03.03.2021 10:38 Vizualizări2903 Autor: Ziarul National
VIDEO // Protest INEDIT la sediul Poliției de Frontieră. O femeie s-a DEZBRĂCAT în lenjerie intimă în fața instituției Captură


O femeie, angajata unei companii de transport, s-a dezbrăcat în lenjerie intimă în fața sediului Poliției de Frontieră. În acest mod, tânăra a protestat împotriva abuzurilor care ar fi fost săvârșite de unii angajați ai Poliției de Frontieră.

Însoțitoarea de bord susține că ar fi fost dezbrăcată până la lenjeria intimă de cinci ori, iar acest lucru se face pentru a pune presiune pe compania la care activează.

Potrivit reprezentanților firmei de transport, angajații Poliției de Frontieră și Centrului de Combatere a Traficului de Persoane ar fi admis mai multe încălcări grave, inclusiv obligarea angajatelor să se dezbrace până la piele.„În urma suspendării transportului rutier, condiționată de pandemia de COVID- 19, compania și-a extins activitatea pe segmentul expediției aeriene. Astfel, au fost făcute investiții considerabile în organizarea rutelor charter. Imediat după organizarea rutelor charter, angajații Poliției de Frontieră, responsabili de supravegherea Aeroportului Internațional Chișinău, întreprind acțiuni de intimidare a călătorilor beneficiari de serviciile companiei, cât și a angajaților companiei”, se plâng reprezentanții companiei.Aceștia mai spun că, la fiecare cursă organizată, pasagerii ar fi dezinformați de către angajații Poliției de Frontieră.

„Oamenilor li se spune că firma care îi deservește nu este una de încredere, nu-și onorează obligațiile contractuale de a duce persoanele până la destinație, iar factorii de decizie ai companiei și partenerii lor ar fi escroci. Ținem să evidențiem că respectivele acțiuni au loc în linia a II-a de control, unde nu au acces decât colaboratorii Poliției de Frontieră. Or, în acest sens compania a recepționat multiple plângeri din partea pasagerilor supuși intimidărilor. Mai mult, ilegalitățile culminează cu faptul că pasagerii sunt forțați să comunice date cu caracter personal (telefon, domiciliu etc.) sub rezerva că vor fi citați în ordine penală.

În mod similar, angajații companiei sunt constant supuși așa-numitelor controale din partea Poliției de Frontieră - controale corporale neautorizate. Nicio prevedere a Legii cu privire la Poliția de Frontieră nu autorizează angajații acestei structuri să efectueze controale corporale, în alte condiții decât cele prevăzute de Codul de Procedură Penală”, au mai adăugat angajații companiei.

De partea cealaltă, reprezentanții Sectorului Poliției de Frontieră de la Aeroportul Internațional Chișinău resping acuzațiile. Aceștia spun că fiecare persoană care trece frontiera poate fi dezbrăcată până la piele, dacă inspectorului i se pare ceva suspect: „Și nu e vorba doar de însoțitoarele de bord ale companiei respective. Foarte multe însoțitoare de bord sunt verificate, practic toate sunt verificate. Inspectorul este obligat să verifice pe toți care i se par suspecți”.

De asemenea, același reprezentant al Poliției de Frontieră a menționat că pe numele firmei este deschis un dosar penal și că există mai multe plângeri din partea unor clienți.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Dutcovici Radu 03.03.2021 16:40

Adăugați sursa la poză și la video de unde a-ți preluat de pe Pagina Democrația Acasă.

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2021 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Cehov

09.04.2021 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unionismul și echili...

05.04.2021 09:23 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fața adevărată a Mai...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că în prezent există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului R. Moldova, după eșuarea a două tentative de a învesti Guvernul?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md