23:59:42 04.03.2021
 
Stiri

VIDEO // Primarul Ceban, întâlnit cu SCANDAL la bustul lui Mihai Eminescu din centrul Chișinăului: „Trădătorii nu au voie să pună flori!”. Viceprimarul Bucureștiului i-a luat apărarea: „Să fim aceeași țară!”

Social 15.01.2020 09:54 Vizualizări5268 Autor: Ziarul National
VIDEO // Primarul Ceban, întâlnit cu SCANDAL la bustul lui Mihai Eminescu din centrul Chișinăului: „Trădătorii nu au voie să pună flori!”. Viceprimarul Bucureștiului i-a luat apărarea: „Să fim aceeași țară!”


Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, însoțit de o delegație a consilierilor municipali de la București, condusă de viceprimarul general al capitalei României, Aurelian Bădulescu, a depus astăzi flori la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor din Parcul Central „Ștefan cel Mare și Sfânt”, în ziua când se împlinesc 170 de ani de la nașterea poetului-nepereche al tuturor românilor.

Mii de flori „la picioarele” lui Eminescu au depus astăzi și oamenii de cultură sau cetățenii care îi iubesc opera, iar scriitorul și publicistul Vlad Pohilă a ținut să puncteze că monumentul lui Mihai Eminescu din centrul Chișinăului a fost cel care i-a adunat pe basarabeni chiar și în vremuri de restriște, când le era interzisă limba, „amintindu-ne că avem o limbă frumoasă și o istorie măreață”.

În timp ce Ion Ceban îngâna, la monument, „De avem sau nu dreptate/ Eminescu să ne judece”, un cetățean s-a pus în fața bustului și îi reproșa primarului că „trădătorii nu au voie să pună flori”, făcând referire la faptul că acesta vine dintr-un partid prorus.

„Nu este așa țară Republica Moldova. Totul este până la un timp, separatiștilor!”, striga cetățeanul revoltat.

„Eu depun flori aici de mic, îi știu opera, dar fiecare cu opinia lui”, a răspuns primarul Ion Ceban, adăugând că și-a început ziua de astăzi cu discuții despre Eminescu purtate cu fiica sa, Ilinca, elevă în clasa a doua.Primarul a fost întrebat „în ce limbă și-a scris poeziile Eminescu”, moldoveanul care a spus că „suntem români și punctum”, dar Ceban a evitat să răspundă: „Poate aveți întrebări pentru domnul viceprimar de la București”.

În apărarea lui Ceban a sărit viceprimarul general de București, Aurelian Bădulescu, potrivit căruia „nici nouă nu ne plac multe lucruri, dar democrația și ordinea de drept trebuie respectate”.

CITIȚI și Bucureștiul și Chișinăul își înnoiesc acordul de ÎNFRĂȚIRE: Un grup de consilieri locali de la București va participa la ședința extraordinară de miercuri a Consiliului municipal Chișinău

Oficialul de la București a remarcat faptul că și în România, și în R. Moldova este marcată astăzi, pe 15 ianuarie, de ziua marelui Eminescu, Ziua Națională a Culturii, prilej să ne aducem aminte ce avem în comun - „aceeași cultură, aceeași biserică, aceeași țară”.

Responsabilitatea tinerei generații este, a continuat Bădulescu, să ducă la îndeplinire acest deziderat - românii de pe ambele maluri ale Prutului să se regăsească „în aceeași inimă, în aceeași țară”.

„Dacă vrem să facem ceea ce cu toţii declarăm, trebuie să stăm la masă şi să discutăm. Avem aceeaşi limbă, aceeaşi biserică, acelaşi Dumnezeu, aceeaşi inimă. Nu este nevoie să vă spun mai mult despre ceea ce este nevoie să se întâmple între România şi Republica Moldova. Generaţia tânără de la Bucureşti, împreună cu tânăra generaţie şi politicul de la Chişinău, va trebui să ducă la ceea ce acest neam trebuie să aibă în acelaşi loc şi în aceeaşi inimă, adică aceeaşi ţară. Este un deziderat sub care am crescut toţi românii - să se întoarcă înapoi ceea ce ne-a fost luat şi să fim o singură ţară”, a declarat la Chișinău Aurelian Bădulescu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Ion 15.01.2020 15:47

Nu avem aceeiasi biserica. Moldovanii se inchina la Kiril și Biserica Rusă nu la BOR.

George 15.01.2020 16:41

De mic pui flori la bustul Eminescu!? Nu cumva mă-ta te lua de mână și te aducea la El!? Partidul tău îmi reprima să depun flori pe vremea-mi. Ce snoave proaste! Ce ordine de drept a fost încălcată, dle Bădulescu? De când purul adevăr spus în public și în glas tare e careva încălcare a ordinii de drept !? Fariseu, trădător și ipocrit, Ceban (Ciobanu), mai are ceva de spus?? A, da, calitățile astea nu au comun cu dreptul!

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2021 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce tac ambasadorii

26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

23.02.2021 08:19 Ziarul National APELUL lui Alecu Reniță pentru Maia S...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md