04:53:56 11.04.2021
 
Stiri

Bucureștiul și Chișinăul își înnoiesc acordul de ÎNFRĂȚIRE: Un grup de consilieri locali de la București va participa la ședința extraordinară de miercuri a Consiliului municipal Chișinău

Social 13.01.2020 14:22 Vizualizări1158 Autor: Ziarul National
Bucureștiul și Chișinăul își înnoiesc acordul de ÎNFRĂȚIRE: Un grup de consilieri locali de la București va participa la ședința extraordinară de miercuri a Consiliului municipal Chișinău
Aurelian Bădulescu și Ion Ceban


Un grup din 16 consilieri ai Consiliului General al municipiului Bucureşti va participa miercuri, pe 15 ianuarie, la şedinţa extraordinară a Consiliului municipal Chişinău.

În cadrul şedinţei comune a reprezentanților celor două municipalități va fi aprobat Acordul de colaborare adițional la Protocolul de Înfrățire, încheiat între Primăria municipiului Chișinău și Primăria municipiului București pe 4 noiembrie 1999.

Primăria Chișinău anunță că delegaţia de peste Prut va fi condusă de către viceprimarul municipiului Bucureşti, Aurelian Bădulescu.

În dimineața zilei miercuri, 15 ianuarie, de Ziua Națională a Culturii, administrația Primăriei Chişinău, alături de delegaţia din București, va depune flori la bustul marelui poet Mihai Eminescu, pe aleea clasicilor din Grădina publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”. Pe 15 ianuarie se împlinesc 170 de ani de la nașterea poetului născut în Moldova de dincolo de Prut, care a spus că: „Suntem români și punctum!”.

„În premieră, consilierii de pe ambele maluri ale Prutului îşi dau întâlnire la Chişinău. Ne dorim ca această colaborare să continue prin realizarea multiplelor proiecte bilaterale cu Bucureştiul. Avem ce învăţa şi prelua de la colegii noștri români”, a menţionat primarul municipiului Chişinău, Ion Ceban.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Basarabeanu49 13.01.2020 16:11

De ce întoarceți roata? Anterior cei din România au afirmat că nu vor face înfrățiri cu localitățile din RM în fruntea cărora sunt primari socialiști. Chișinăul e plin de putregai și doriți să-l faceți și mai corupt? Ori sunteți și voi de aceeași teapă?

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
09.04.2021 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unionismul și echili...

05.04.2021 09:23 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fața adevărată a Mai...

02.04.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fake după fake

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că în prezent există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului R. Moldova, după eșuarea a două tentative de a învesti Guvernul?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md