23:25:51 15.04.2024
Stiri

VIDEO // O firmă de la Chișinău, care acorda, de la distanță, servicii de dispecerat pentru șoferii de TIR ai unei companii din SUA, ar fi ascuns impozite de 8,6 milioane de lei: Schema, deconspirată de inspectorii fiscali și procurori

Actualitate 03.04.2024 11:00 Vizualizări5800 Autor: Ziarul National
VIDEO // O firmă de la Chișinău, care acorda, de la distanță, servicii de dispecerat pentru șoferii de TIR ai unei companii din SUA, ar fi ascuns impozite de 8,6 milioane de lei: Schema, deconspirată de inspectorii fiscali și procurori
Mașina administratorului, pusă sub sechestru


O companie de la Chișinău, care presta de la distanță servicii unei firme din SUA, ar fi redus semnificativ suma impozitului pe venit reținut din salariu, a contribuției de asigurări sociale de stat obligatorii și a primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru a plăti mai puține impozite în bugetul R. Moldova.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) și Serviciul Fiscal de Stat, care au deconspirat schema prin care centrul de apel din Chișinău se eschiva de la plata impozitelor, au calculat că acesta nu a achitat, pentru ani fiscali 2021 - 2022, peste 8,6 milioane de lei la stat.

Mai exact, administratorul companiei din R. Moldova, specializate în acordarea serviciilor de dispecerat pentru activități de expediție și logistică unei companii din SUA, inclusiv pentru șoferii de TIR, ar fi indicat în documentele contabile date vădit denaturate, inclusiv cu privire la cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale, precum și ar fi tăinuit obiecte impozabile.

Totodată, oamenii legii au deconspirat și faptul că această companie ar fi acordat salarii în plic cu mult mai mari decât cele declarate oficial autorității fiscale.

Administratorul firmei este cercetat penal, iar automobilul său „BMW X3”, evaluat la valoarea de 600 000 de lei, a fost pus sub sechestru.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md