06:00:54 24.04.2024
Stiri

VIDEO // Noi PROVOCĂRI în Găgăuzia. Un centru de plasament pentru refugiații UCRAINENI, dar și două automobile ale persoanelor care au fugit de războiul declanșat de Putin, INCENDIATE. Făptașii executau la COMANDĂ incendierile

Actualitate 21.02.2024 15:27 Vizualizări1374 Autor: Ziarul National
VIDEO // Noi PROVOCĂRI în Găgăuzia. Un centru de plasament pentru refugiații UCRAINENI, dar și două automobile ale persoanelor care au fugit de războiul declanșat de Putin, INCENDIATE. Făptașii executau la COMANDĂ incendierile


Trei bărbați cu vârste de 35, 38 și 40 de ani din satul Congaz, UTA Găgăuzia, au fost reținuți pentru 72 de ore, fiind suspectați de incendierea unor mijloace de transport cu numere ucrainene, dar și a unui centru de plasament din regiune, care găzduiește mai mulți refugiați ucraineni.

Cei trei executau la comandă aceste incendieri, instigând la ură și violență împotriva refugiaților din Ucraina, comunică Poliția.

Unul dintre cei trei suspecți, care anterior a stat în pușcărie în Federația Rusă, ar fi incendiat pe parcursul lunii curente ușa unui hotel din raionul Vulcănești. Mai mult, acesta a lăsat și un mesaj pentru ucrainenii fugiți de războiul declanșat de Putin în statul vecin: „AFARĂ”.

Aceeași inscripție a fost lăsată și pe poarta unui Centru de plasament pentru refugiații din Ucraina, dar și pe două mașini care aparțineau refugiaților din Ucraina. Ulterior, mașinile au fost incendiate.

În urma perchezițiilor la cei trei suspecți, au fost depistate și ridicate telefoane mobile, butelii cu substanțe inflamabile, recipiente cu vopsea, măști și cagule.

Poliția nu a comunicat, deocamdată, la comanda cui acționau cei trei indivizi.

Bănuiții au fost reținuți și riscă până la șase ani de pușcărie.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md