17:47:29 29.11.2023
Stiri

VIDEO // Imagini cu bucata de rachetă căzută în lacul de la Hârbovăț, detonată controlat de oamenii legii din R. Moldova

Actualitate 29.09.2023 09:27 Vizualizări727 Autor: Ziarul National
VIDEO // Imagini cu bucata de rachetă căzută în lacul de la Hârbovăț, detonată controlat de oamenii legii din R. Moldova


Războiul declanșat de Federația Rusă în Ucraina a ajuns de mai multe ori și pe teritoriul R. Moldova, unde au căzut rachete de producție sovietică.

Mai nou, bucăți dintr-o rachetă au căzut în lacul din apropierea localității Hârbovăț, raionul Anenii Noi.

Oamenii legii au fost alertați de localnici și aceștia au presupus că o altă bucată de rachetă, încărcată cu explozibil, se afla la fundul iazului.

Zona a fost securizată pe parcursul zilei de joi, iar specialiștii din R. Moldova au reușit să detoneze explozibilul în condiții de maximă siguranță.

„Pentru ca intervenția să fie operată în siguranță, specialiștii hidrotehnici au evacuat apa din lacul Hârbovăț. Echipa de pirotehnicieni a Poliției naționale a analizat situația operațională timp de mai multe ore pentru a identifica soluția optimă de înlăturare/ detonare a explozibilului, care se găsea pe fundul lacului”, anunța ieri Ministrul Afacerilor Interne.


Imagini video, făcute publice de Poliție:


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Românii regățeni și r...

27.11.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre neoproletcultism

24.11.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Au obosit?

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md