15:24:40 12.04.2024
Stiri

VIDEO, FOTO // Spectacol de modă africană de EXCEPȚIE, cu suportul A.S.I.C.S.​ „Banii care vor veni din vânzarea biletelor de la acest eveniment vor merge spre CARITATE și anume pentru dezvoltarea serviciilor pentru îngrijiri paliative în R. Moldova”

Actualitate 02.04.2024 12:07 Vizualizări2003 Autor: Ziarul National
VIDEO, FOTO // Spectacol de modă africană de EXCEPȚIE, cu suportul A.S.I.C.S.​ „Banii care vor veni din vânzarea biletelor de la acest eveniment vor merge spre CARITATE și anume pentru dezvoltarea serviciilor pentru îngrijiri paliative în R. Moldova”


Un nou eveniment plin de senzualitate și grație, care va reuni cultura africană și brandurile locale, se va desfășura, din nou, la Chișinău. „African Fashion Show for Charity”, care a ajuns la cea de-a doua ediție și care își propune colectarea de fonduri pentru dezvoltarea serviciilor de îngrijire paliativă, și-a fixat un alt obiectiv măreț. Astfel, în urma desfășurării acestui spectacol de modă africană, organizatorii își propun să ajute și designerii tineri de la noi din țară.

„Scopul de bază al evenimentului este să ajutăm comunitatea, pentru că evenimentul nostru este unul caritabil. Noi încercăm să promovăm diversitatea a două continente cum sunt cel african și cel european. Respectiv ne dorim să fim cât mai utili prin ceea ce facem. Dar, totodată, ne dorim să promovăm lumea modei, iar în acest an ne-am propus să ajutăm designerii tineri. Să aibă acces să lucreze cu articole textile ce provin din Africa și sperăm să dezvoltăm acest lucru ca să aibă o continuitate aici, în Moldova”, a declarat fondatorul „African Fashion Show”, Yerie Mary Kamara Paglione.De partea cealaltă, directorul executiv ZIPHOUSE Fashion Innovation Hub, Carolina Tulgara, a salutat din prima propunerea de a îmbina stofe de origine africană, cu idei și cu designeri moldoveni. „Scopul, de fapt, e să îmbinăm valori, tradiții, cunoștințe și experiență. De aceea, cred că vom avea parte de ceva absolut nou pentru designerii noștri. Ne propunem să organizăm și un workshop pentru ei ca să poată acumula cât mai multă informație și cunoștințe despre o cultură absolut nouă”.În 2023, „African Fashion Show for Charity” a fost primul eveniment de modă africană organizat în R. Moldova și a reprezentat o oportunitate bună de a descoperi frumusețea și unicitatea culturii africane, în special cea din Sierra Leone, dar și cea din regiunile Africii de Vest. Evenimentul a fost găzduit de Muzeul Național de Istorie a Moldovei.

„Muzeul va fi pentru a doua oară gazdă a acestui eveniment. Muzeul Național de Istorie a Moldovei este instituția care promovează, protejează și valorifică patrimoniul cultural al țării cât și patrimoniul internațional”, a precizat director adjunct Muzeul Național de Istorie a Moldovei, Livia Ermurachi.

Beneficiarii acestui proiect sunt „Hospices of Hope Moldova” și ZIPHOUSE Fashion Innovation Hub.

„Banii care vor veni din vânzarea biletelor de la acest eveniment vor merge spre caritate și anume pentru dezvoltarea serviciilor pentru îngrijiri paliative în Republica Moldova, dar fiind un eveniment de modă am simțit că e foarte important să susținem tinerii designeri vestimentari, potențiali tineri designeri, care vor să-și creeze propriile colecții, la fel, vom face o donație pentru o casă de modă unde ei vor putea să vină și să-și creeze lucrurile lor. Anul acesta suntem foarte mândri că avem un partener și un sponsor general cum este Asociația A.S.I.C.S., care este sprijinul nostru, sprijinul acestei cauze nobile care ne va ajuta foarte mult, atât la desfășurarea activității, atât la organizarea acestui eveniment”, a declarat partenerul „African Fashion Show for Charity”, Lara Moraru.

Președintele Consiliului A.S.I.C.S., Alexandru Gîscă, a subliniat că promovarea valorilor culturale și tradițiilor este unul dintre pilonii care se bazează în activitatea sa Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului.„Astfel, am decis să contribuim la promovarea culturii africane ca cetățenii R. Moldova să cunoască mai mult ce prezintă moda africană. Mai ales că este un eveniment cu o conotație de caritate, banii adunați din vânzarea biletelor vor merge pentru partenerul nostru „Hospices of Hope”, dar și pentru susținerea tinerilor talente din domeniul modei. Susținem pentru că ne pasă – e sloganul nostru, iar asta intenționăm să facem”, a punctat Alexandru Gîscă.„African Fashion Show for Charity” este o platformă pentru promovarea schimburilor culturale și a diversității. Astfel, cea de-a doua ediție a acestui spectacol este programată în data de 25 mai, iar prețul unui bilet la spectacolul de modă este de 500 de lei.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

05.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Politica penală sau ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md