18:51:19 21.07.2024
Stiri

VIDEO, FOTO // A.S.I.C.S. a transmis premiile câștigătorilor turneului interliceal „În spiritul Jocurilor Olimpice 2024”

Actualitate 18.06.2024 14:28 Vizualizări4461 Autor: ZiarulNational
VIDEO, FOTO // A.S.I.C.S. a transmis premiile câștigătorilor turneului interliceal „În spiritul Jocurilor Olimpice 2024”


Mesele de tenis, oferite ca premii de către Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.) echipelor câștigătoare ale turneului interliceal „În spiritul Jocurilor Olimpice 2024”, au fost transmise învingătorilor. Elevii liceelor „Mihai Eminescu” din Bălți, „Ion Luca-Caragiale" din Orhei și „Prometeu-Prim” din Chișinău, cei care au urcat pe podium la finalul competiției, s-au bucurat mult de aceste premii și au remarcat faptul că mesele de ping pong sunt bine venite pentru instituțiile în care învață pentru putea promova sportul și modul sănătos de viață printre tineri.

„Este un cadou foarte special pentru școala noastră. Este o bună oportunitate pentru elevi să practice tenisul de masă, dar și sportul în general. Este un mod reușit de a promova modul sănătos de viață printre noi, tinerii”, a menționat Cleopatra Dodu, elevă a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din orașul Bălți.„Suntem bucuroși că colegii de liceu s-au aflat printre câștigătorii competiției și au adus marele premiu în instituția noastră. Pauzele dintre ore le vom petrece activ, jucând tenis de masă", a remarcat Tudor Rusu de la liceul „Ion Luca-Caragiale” din Orhei.

„Competiția organizată de Ambasada Franței a fost o oportunitate bună pentru elevi să dezvolte spiritul de echipă. Totodată, ne bucurăm ne spus de mult de premiile pe care le-au obținut pentru că aceste echipamente sportive vor putea fi utilizate și de alte generații ce vor veni să învețe în școala noastră”, a precizat profesoara de limba franceză, LT „Ion Luca-Caragiale”, or. Orhei, Ana Enachii.

Profesor de educație fizică de la LT „Mihai Eminescu” din Bălți, Maxim Serbușcă, susține că masa de tenis îi va dezmorți pe elevi la pauze.

„Am câștigat această masă de tenis care este bine venită în instituția noastră. Cu această ocazie vreau să mulțumesc unuia dintre sponsorii acestei competiții, Asociația A.S.I.C.S., pentru oportunitatea de a practica ping pongul de către elevi și de a propaga modul sănătos de viață”.

Și Diana Pojar, profesoară de sport, Liceul „Prometeu-Prim”, or. Chișinău, a apreciat donația primite din partea A.S.I.C.S.

„Această donație contează mult atât pentru elevii, dar și profesorii din cadrul liceului de Creativitate și Inventică „Prometeu-Prim". Atât masa de tenis cât și celălalt inventar pe care l-am primit este foarte util pentru noi”.

Marea Finală a competiției sportive interliceale „În spiritul Jocurilor Olimpice 2024” a avut loc în data de 25 mai. Turneul, ce s-a desfășurat pe parcursul a cinci weekenduri în mai localități din țară, a fost organizat de Ambasada Franței în Republica Moldova, Alianța Franceză din Moldova și Comitetul Național Olimpic și Sportiv cu suportul Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului, dar și a altor parteneri.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md